Senatorul PSD de Arges Serban Valeca este nemultumit de totala lipsa de viziune si de dezordinea care stapaneste actualul Guvern. Intr-o declaratie politica senatorul Valeca a criticat dur lipsa de comunicare si de unitate decizionala care se poate observa la nivelul executivului.
"Observam acum ca printr-o ordonanta promovata de Minstrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, institutiile deconcentrate ale Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret vor avea dreptul sa inchirieze sau sa concesioneze fara restrictii bazele materiale pe care le detin fara ca viitorul chirias sau concesionar sa fie obligat sa nu schimbe domeniul de activitate al respectivelor baze. Astfel vom putea asista la transformarea bazelor sportive in restaurante sau cluburi" - a spus Serban Valeca in declaratia sa politica. De asemenea, senatorul colegiului Mioveni-Stefanesti si-a aratat convingerea ca aceasta ordonanta aberanta, motivata prin banii care s-ar putea scoate in aceasta perioada de criza din inchirierea sau concesionarea bazelor sportive va duce de fapt la disparitia acestor baze prin transformarea lor in tot felul de localuri care nu au nimic de-a face cu sportul.
"Actuala putere nu poate justifica transformarea bazelor sportive in carciumi si discoteci prin asa-zisele fonduri pe care aceste inchirieri sau concesionari le vor aduce. La ce vor mai folosi acesti bani daca bazele unde se formeaza si se antreneaza sportivii de performanta ai acestei tari nu vor mai exista? Le vom da sportivilor nostri cate 200-300 de lei sa mearga la salile sau bazinele private sa se antreneze?"- a adaugat senatorul Valeca manifestandu-si totodata nedumerirea fata de modul haotic in care se actioneaza in cadrul Guvernului.
"Nu pot sa inteleg unde este viziunea unitara a acestui Guvern in momentul in care domnul Funeriu propune ca bazele sportive ale tarii sa poata fi inchiriate sau concesionate de catre oricine pentru orice fel de activitate iar colega sa de cabinet, doamna Udrea, aloca sume importante pentru construirea de noi sali de sport. Poate ca Doamna Udrea le construieste iar Domnul Funeriu le inchiriaza in timp ce marii nostri sportivi vor ajunge sa se antreneze pe strazi si prin parcuri", conchide senatorul Serban Valeca.