Situatia pe piata imobiliara din Romania este tot mai complicata. Oferte exista din belsug, insa cei interesati sa cumpere raman in expectativa. De altfel, specialistii ii sfatuiesc pe cei care dispun de bani cash sa nu se grabeasca la achizitii, in ciuda ieftinirilor din ultima perioada.
Un nou val de scadere a preturilor este preconizat sa vina la toamna, odata cu declansarea executarilor silite la scara mai larga, ca urmare a reducerii veniturilor angajatilor din sectorul de stat cu 25%.
Valentin Ilie, director executiv si actionar al Coldwell Banker Affiliates of Romania, recomanda celor care au bani cash sa achizitioneze locuintele chiar acum, dar fara sa faca vreun compromis, scrie Evz.
Ilie a explicat si care sunt motivele pentru care preturile de la noi sunt mai mari fata de alte tari. Potrivit lui, Romania sta inca destul de prost in ceea ce priveste fondul locativ.
"Mi-as dori sincer sa ajungem acolo, pentru ca acolo sunt veniturile clientilor nostri cumparatori. Din pacate oferta este cum o stim cu totii, iar vanzatorii nu vor neaparat sa inteleaga mecanismul si calculul din spatele 'venituri versus cat putem plati '. Nu cred ca in 2010 apartamentele de 2 camere in Drumul Taberei vor ajunge la 25.000 euro", e de parere Ilie.