Pe Inpolitics, Ilie Serbanescu afirma transant: "Imprumutul de la FMI ne semneaza condamnarea la moarte!". Puteti citi in continuare opinia reputatului specialist.
'Guvernul trebuie sa renunte la banii Fondului Monetar International sau la eventualele imprumuturi de la banci private deoarece, deopotriva, aceste cai duc la un dezastru total pentru Romania, avertizeaza fostul ministru al Economiei, reputatul economist Ilie Serbanescu, in exclusivitate pentru Inpolitics. Potrivit acestuia, solutia redresarii e una singura: Guvernul sa faca urgent reformele necesare care sa faciliteze aducerea de fonduri la buget.

Guvernul, reformele si foamea de bani

"Imprumutul de la FMI ne duce, iminent, la un dezastru total. Nu vom avea cum sa returnam datoria decat cu sacrificii care vor face praf si pulbere tara asta. Nici eventualele imprumuturi la banci private, cu o dobanda babana, nu reprezinta o solutie. De fapt, nici macar nu stiu cine ar avea de castigat de pe aceasta din urma cale. Ambele alternative duc, insa, la un dezastru total pentru Romania. In loc sa se imprumute si sa tot ceara bani, Guvernul trebuie sa faca de urgenta reformele necesare aducerii de fonduri la bugetul de stat. Altfel, nu ne putem mentine pe linia de plutire. Guvernantii ar putea face asta dar, sincer, nu cred ca vor. De ce sa isi rupa painea de la gura?", intreaba Ilie Serbanescu. '