Mugur Isarescu a tras noi semnale de alarma in privinta nevoii de a reforma statul. Oficialul roman a precizat ca pensiile si salariile trebuie ajustate pana la un nivel care poate fi sustinut de economie.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a precizat ca Romania are doua alternative de realizare a corectiei bugetare: intr-o maniera transparenta, prin rationalizari de cheltuieli bugetare si prin majorari de impozite; sau netransparent, periculos si nedrept, prin inflatie.
"Si salariile bugetarilor, si pensiile vor fi corectate la cat poate sa duca economia. Este inevitabil acest lucru. In ‘89, statul acela comunist, cu economie planificata, cu centralism si asa mai departe, functiona cu 800-900 de mii de bugetari, mai putin de un milion. Si acolo, daca nu ma insel, erau introdusi bugetarii comitetului central. Daca singurul rezultat al celor 20 de ani este sa avem un milion patru sute de bugetari si sa ne intrebam unde este problema si sa impingem in toate partile, eu cred ca avem intr-adevar o problema de dialog social", a declarat Mugur Isarescu, in cadrul unui seminar organizat de BNR.