B1 si Ringier Romania au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul Zilei si a revistei Capital catre nou-infiintata companie Editura Evenimentul si Capital, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu (foto).
Transferul se refera atat la zona de print, cat si la on line si va fi demarat ulterior obtinerii aprobarii Consiliului Concurentei.
Claudiu Serban a fost numit director general la compania Editura Evenimentul si Capital, avand ca principal obiectiv evolutia celor doua marci. In acelasi timp, prin el se va asigura continuitatea in ceea ce priveste cultura organizationala a celor doua echipe.
Potrivit unui comunicat transmis de postul TV B1, partile au semnat, de asemenea, acorduri aditionale, astfel incat marcile transferate sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane si IT-ul. Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei.
Bobby Paunescu a declarat ca entitatile media unde este actionar si care opereaza in prezent separat vor fi reunite intr-un grup pe care intentioneaza sa-l extinda.
"In urmatoarele trei luni vom face o societate care sa administreze toate aceste operatiuni pe care le avem in televiziune, presa scrisa, on line. Noi am preluat si tot ce inseamna on line la Evenimentul Zilei si Capital, dar vom continua sa lucram impreuna cu Ringier pe partea tehnica si pe vanzari. In plus, ramanem cu cele doua redactii in acelasi loc. Managementul noii companii nu are in vedere nici o restructurare. Sper ca piata sa nu ne contrazica", a spus Bobby Paunescu.