Proiectul de act normativ privind constituirea celor doua companii nationale in sectorul energetic a fost finalizat si poate fi aprobat in sedinta de astazi a Guvernului, au declarat surse oficiale.
"Documentul care infiinteaza cele doua companii, discutat si in sedinta CSAT, este finalizat si poate fi aprobat de Guvern", au aratat sursele.
Guvernul se reuneste in sedinta, avand ca tema principala de discutie modalitatea de aplicare a sistemului de salarizare unitara in sectorul bugetar.
Secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban a declarat, joi, ca proiectul de infiintare a celor doua societati energetice nationale, Electra si Energetica, a fost prezentat, joi, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si va intra in dezbatarea Guvernului saptamana viitoare.
Autoritatile vor sa reorganizeze sistemul energetic prin comasarea in doua entitati a celor mai importante companii de productie a electricitatii si de extractie a carbunelui, controlate de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.