Aniversarea primului an reprezinta un moment notabil pentru care OBI a pregatit un program special: "Aniversarea noastra, e petrecerea voastra!". Baloane, globuri, concursuri, premii si multe alte surprize au incantat clientii OBI in perioada 26 noiembrie - 01 decembrie. Toate cele patru magazine OBI din tara au fost invaluite de o atmosfera ludica, cu ocazia aniversarii primului an al retailerului german de DIY si gradinarit in Romania.
Sase zile de distractie, muzica si concursuri inedite au fost oferite de OBI clientilor sai pentru a le multumi pentru sprijinul si increderea acordate pana in prezent.
Pe langa multe concursuri si o tombola ce ofera norocosului castigator o centrala termica BAXI, reprezentantii OBI au planuit construirea unei casute - in miniatura. In fiecare magazin din tara, respectiv Arad, Oradea, Pitesti si Bucuresti, cu ajutorul clientilor si a unor specialisti, casuta a prins forma si culoare. Cumparatorii OBI, de la cei mai mici pana la cei mai mari, si-au adus contributia cu suflet si pasiune, participand cu entuziasm la aceasta initiativa a retailerului german.
Un personaj semnificativ si nelipsit din peisajul de aniversare a fost marele castor portocaliu OBI. Clientii magazinelor s-au putut fotografia si intrece cu indragitul castor in concursurile pregatite de OBI in fiecare zi. Mascota a facut de asemenea senzatie si in randul celor mai mici vizitatori OBI, care nu s-au mai dezlipit de castorul OBI.
Cu 540 de magazine, OBI este liderul incontestabil al pietei de retail DIY din Germania si unul dintre principalii jucatori de pe piata europeana. Pe langa Germania, Cehia, Slovenia, Polonia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina si Rusia, OBI este de asemenea prezent in Italia, Austria, Elvetia, Croatia, Ucraina si din toamna anului 2008 este prezent si in Romania. In urmatorii ani, OBI se va concentra pe extinderea pe pietele din Europa Centrala si de Est. Obiectivul este acela de a deveni lider de piata in toate tarile in care OBI este prezent.
OBI este cel de-al cincilea mare distribuitor DIY din lume, avand peste 38,000 de angajati. Magazinele OBI au inregistrat in anul financiar 2007 - 2008 vanzari totale de 5,8 miliarde Euro. Vanzarile la nivel international au atins o cota de piata de 43%.