Semnalele pe care dezvoltatorii le-au tras, legate de atingerea unui minim istoric al preturilor si de eventualele schimbari in piata care pot aparea de anul viitor, au adus in ultimul targ imobiliar al anului acea categorie de cumparatori care astepta cea mai buna perioada sa-si cumpere locuinta. In prima zi de targ s-au facut 12 tranzactii, cu apartamente din diverse zone din Bucuresti si din Ploiesti.
Be Igloo a vandut un apartament de 2 camere, a carui tranzactionare se va face cu bani cash, fara credit de la banca sau rate. Platinum Group a vandut un apartament de 3 camere in blocul deja finalizat al proiectului Vitan Platinum Towers, cumparatorii alegand ca modalitate de finanatre un credit bancar. Alfarom Holding, in colaborare cu Nilus Imobiliare, a vandut 5 garsoniere in complexul rezidential Apex Project, situat pe strada Mihai Bravu din Ploiesti, in imediata vecinatate a rafinariei Lukoil. Negocierile au durat mai putin de doua saptamani, iar tranzactia s-a incheiat in a doua zi de targ.
Ansamblu l residential Onix City, situat in zona Voluntari, a semnat, astazi la orele 14.00, contracte de rezervare pentru doua apartamente de doua camere, a caror achizitie se va face cu bani cash.
West Invest a semnat, de asemenea, contracte pentru o garsoniera si un apartament de doua camere in proiectul Pallady residence din zona Titan, pentru a caror achizitie s-a platit deja un avans de 10%, restul sumei urmand a fi achitata prin credite ipotecare.
Citylights Pipera a semnat, in prima zi de targ, un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament cu doua camere. Clientii vazusera deja proiectul si au achizitionat apartamentul prin credit ipotecar 100%.
Profilul vizitatorului
Vizitatorii ultimului targ imobiliar din acest an au reactionat ori la semnalele de alarma din piata, ori la simplul fapt ca preturile au atins niste valori in premiera pentru piata romaneasca. Oricum, vorbim despre client care au cantarit piata de-a lungul anului, care stiu proiectele, au analizat, au vizionat, iar acum vin hotarati sa incheie tranzactiile, inainte de 31 decembrie 2009. Din nou, cea mai mare parte dintre vizitatori este reprezentata de cei cu venituri medii, care cauta locuinte in jurul valorii de 60.000 €, insa, spre surprinderea tuturor, ansamblul residential de lux Lotus Cismigiu este foarte solicitat: s-au realizat 8 vizionari ale ansamblului in primele doua zile de targ, vizitatorii fiind din categoria celor care nu stiau despre proiect inainte de tIMOn decembrie.
Standul consultantului neutru este vesnic plin
tIMOn a organizat, in premiera pentru targurile imobiliare din Romania, un stand de consultant neutru si independent, care sa ajute , sa sfatuiasca si sa orienteze vizitatorii spre locuinta care li se potriveste cel mai bine. Vizitatorii mai putin hotarati au umplut acest stand inca de dimineata, dar si acestia sunt, in majoritate, oameni care vor sa cumpere inainte de sfarsitul anului.
Ultima sansa pentru o casa, reprezentand a 15-a editie a tragului imobiliar tIMon, este deschis la World Trade Center Bucuresti , intre orele 10.00 si 19.00, pana duminica, 6 decembrie 2009.