Miercuri, 2 decembrie 2009, in cadrul conferintei de presa care a avut loc la AFI Palace Cotroceni, compania Astra Asigurari a anuntat lansarea propriului website de vanzari directe de asigurari. Prin lansarea acestui portal, ASTRA Asigurari vine in sprijinul clientilor sai, oferindu-le acestora posibilitatea achizitiei facile de asigurari, direct din fata computerului de acasa sau de la serviciu.
Incepand de azi, 2 Decembrie 2009, www.astraonline.ro este adresa la care clientii din Romania, persoane fizice sau juridice, pot incheia online polite de asigurare emise de Astra Asigurari. Din portofoliul companiei care numara peste 60 de tipuri de asigurari generale, viata si sanatate, cu derivatele acestora, cinci produse pot fi achizitionate prin internet: RCA, CASCO, asigurarea locuintei (CasAsigura Plus, produsul de baza, si Imobilia, produsul complex pentru protectia completa a caminului, care include acoperirea riscului de accidente a membrilor familiei si raspunderea civila legala a acestora) si asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate.
"Noul website www.astraonline.ro dedicat emiterii electronice a politelor de asigurare raspunde cerintelor de flexibilitate si accesibilitate specifice vanzarii online, aducand cu sine o multime de avantaje pentru clientii nostri: costul redus, rapiditatea emiterii, siguranta datelor personale, accesul facil la informatiile utile legate de produse, legislatie, conditii contractuale sau promotii. www.astraonline.ro este solutia pe care noi o propunem utilizatorilor de internet care doresc sa isi gestioneze singuri portofoliul de asigurari. Aceste produse sunt cele mai solicitate si reprezinta peste 90% din portofoliu de retail al companiei’’ , declara Radu Mustatea, Presedintele Directoratului Astra Asigurari.

,,Unul dintre beneficiile principale il reprezinta faptul ca politele de asigurare incheiate prin intermediul www.astraonline.ro pot fi platite fie online (cu cardul), fie offline (prin oricare dintre modalitatile de plata curente: numerar la ghiseul bancilor partenere, transfer bancar, internet banking etc.), in ambele cazuri fara comision suplimentar. In plus, pentru asigurarile emise si platite cu cardul online, un exemplar al politelor se poate printa imediat dupa procesul de plata. De asemenea, procesul de reinnoire a politelor este foarte simplu, datele fiind preluate din vechea polita de asigurare.’’declara Dacian Vinereanu, Vicepresedinte in Directoratul Astra Asigurari si initiatorul proiectului.
Cu ocazia lansarii noului portal, Astra Asigurari a pregatit clientilor sai o serie de oferte speciale, valabile in luna decembrie, pentru toate tipurile de asigurari existente pe website. Astfel, polita RCA va fi cu 5% mai ieftina, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, iar produsul CasAsiguraPlus poate fi achizitionat la preturi incepand cu 10 euro/an. Clientii care vor incheia polita EuroCASCO la ASTRA Asigurari vor beneficia in luna decembrie de reduceri importante in functie de marca autoturismului asigurat si de profilul conducatorului auto.
Compania isi va diversifica in viitor oferta de asigurari ce se pot incheia pe site in asa fel incat sa acopere toate nevoile de asigurare ale clientilor sai.
ASTRA Asigurari este cea mai mare companie de asigurari cu actionariat si capital preponderent autohtone. ASTRA Asigurari se numara printre companiile cele mai capitalizate din piata autohtona de profil, avand un capital social cu o valoare de 55 mil. Euro.
ASTRA Asigurari este lider de piata la asigurari property, inregistrand la finele lui august 2009 o crestere de 235% pe aceasta linie de asigurare fata de perioada similara din 2008. Compania este lider de piata la asigurari maritime si de aviatie, jucator de traditie pe segmentul RCA si asigurator de marca la asigurari generale. ASTRA Asigurari a raportat la finele primelor 9 luni ale lui 2009 un profit net in valoare de 4.179.465 RON fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut care s-a cifrat la 1.313.642 RON.
Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate dupa primele 9 luni ale lui 2009 se cifreaza la 611.378.828 RON, din care 604.167.507 RON, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 22% fata de trimestrul III 2008.
Compania este membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor, dl. Radu Mustatea detinand functia de Vicepresedinte al PAID.