Maine, 3 decembrie, la orele 10.00, se deschide tIMOn - Targul Imobiliar National, sub titlul "Ultima sansa sa-ti iei o casa". Va fi ultimul targ imobiliar al sezonului, cu peste 35 de firme expozante si 80 de proiecte rezidentiale din Bucuresti si din tara, dar si din strainatate, fiecare dintre expozanti promitand reduceri de Craciun care sa duca pretul locuintelor noi la cel mai mic nivel atins vreodata. Expozitia va dura patru zile, de joi pana duminica si va fi deschisa intre orele 10.00 si 19.00, la World Trade Center. Ca noutati absolute, nume importante din domeniu se vor intalni cu vizitatori si presa, in discutii libere, in fiecare zi de targ, vor exista permanent consultanti neutri iar unul dintre vizitatorii targului va putea castiga o casa gratis.
Marje de preturi
Desi asistam la o stabilizare a situatiei pietei de real estate si majoritatea dezvoltatorilor declara ca preturile locuintelor s-au stabilizat undeva in jurul valorii de 900 €/mp pentru un apartament in Bucuresti, tIMOn gazduieste si oferte speciale, de genul 398 €/mp pentru o casa la Buftea sau 38.000 € pentru un apartament cu trei camere in Alanya, Turcia.
Ce cauta clientii
' Dupa ultimele evenimente din piata imobiliara, cumparatorii sunt, pe drept cuvant, reticenti la achizitia unei locuinte in stadiu de proiect, motiv pentru care consideram ca aceasta este perioada locuintelor finalizate ; acestea vor reprezenta mai mult de 60% din oferta de locuinte de la tIMOn si, pentru ca am adunat alaturi de noi cele mai serioase nume din domeniu, partenerul oficial al targului, Be Igloo, vine sa ne sustina aceasta opinie. ' (Vlad Vlasceanu, director tIMOn) ' Am inteles nevoia oamenilor de siguranta ; de aceea am vandut pana acum doar locuinte noi. Pentru toti cei care vor sa-si cumpere locuinte in stadiu de proiect, venim cu o oferta de nerefuzat : cei care nu-si vor mai dori sa cumpere, din varii motive, icnepand cu nefinalizarea proiectului la timp si continuand cu o scadere a preturilor, vor primi banii inapoi. ' (Nimrod Zvik, Be Igloo).
Oferta tIMOn
Ultimul targ imobiliar al anului 2009 gazduieste ansambluri rezidentiale in toate zonele Bucurestiului, in majoritate locuinte gata de livrare, precum si locuinte de vacanta, la munte sau la mare in Egipt, Spania si Turcia, la preturi incepand cu 38.000 € si mergand pana la 800.000 €. In spiritul ' locuintelor viitorului ', unul dintre expozantii tIMOn va fi fabricant de case ecologice, din module prefabricate, ale caror preturi sunt undeva la jumatatea caselor clasice.
A 15-a editie a tIMOn si ultimul eveniment imobiliar al anului se va desfasura in perioada 3-6 decembrie, la World Trade Center Bucuresti.