OBI, retailerul german de bricolaj, divizia grupului Tengelemann, continua cu succes campania "OBI ESTE APROAPE DE TINE" , implicand in strategia sa de promovare Directiile de Stare Civila din Bucuresti si o serie de companii de consultanta si brokeraj imobiliar din toate orasele in care OBI are magazine (Bucuresti, Arad, Oradea si Pitesti).
Campania ampla "OBI ESTE APROAPE DE TINE", impreuna cu cele doua componente ale sale "Casa Noua" si "Proaspat Casatoriti", prin care OBI ofera un discount de 10% timp de un an cuplurilor recent casatorite (nu mai mult de 3 luni) si celor care se hotarasca sa se mute intr-o casa noua (cumparata, construita sau inchiriata), se doreste a fi mai mult decat o simpla promotie. A fost conceputa ca un program de lunga durata, prin care se acorda un sprijin real si solid clientilor sai. "Campania OBI ESTE APROAPE DE TINE a aparut din dorinta de a readuce si reinstaura un climat optimist si de incredere pentru toti clientii nostri, si mai ales tinerilor si familii lor, care sunt in situatia de a lua o serie de decizii importante." declara Romano Quinzi, country manager OBI Romania.
Pentru o promovare cat mai eficienta si mai targetata s-a luat in calcul colaborarea cu Directiile de Stare Civila si cu agentiile imobiliare, transformandu-le astfel in mesagerii OBI. Implicarea acestor doua institutii in promovarea separata a acestor campanii, "Casa Noua" si "Proaspat Casatoriti", a fost considerat ca este un element care adauga un plus de valoare serviciilor si ofertelor fiecarui partener in parte.
Directiile de Stare Civila sunt cele care intra in contact direct cu cei recent casatoriti. Aici isi unesc destinele, de aici pornesc pentru prima data in viata impreuna ca un cuplu, ca o familie. De aceea, Directiile de Stare Civila, sunt cel mai potrivit punct de disemniare a mesajului campaniei OBI, "Proaspat casatoriti". Pana in acest moment au raspuns afirmativ Directiile de Stare Civila a Sectorului 1, 2, 3 si din Oradea, discutiile continuand cu celelalte institutii din tara.
Pentru promovarea campania "Casa noua" s-a luat in calcul colaborarea cu companiile de brokeraj imobiliar, tocmai pentru ca relationeaza direct cu publicul vizat de initiativa OBI si anume cu cei care isi cumpara sau inchiriaza un nou camin. Companiile imobiliare care au raspuns afirmativ invitatiei OBI si care s-au alaturat campaniei pana in acest moment sunt: Regatta, Prezident Imobiliare, Spieglefield Imobiliare, John & CO Imobiliare - PITESTI, Euromon - ARAD si Centro Casa - ORADEA.
"Ne-a alaturat si sustinem campania OBI ESTE APROAPE DE TINE, deoarece, in aceste momente dificile pe care le traverseaza economia noastra, ca este esential sa oferim clientilor nostri o oferta de servicii completa si integrata, care sa vina in intampinarea nevoilor lor"a declarat Robert Teodorescu, manager departament rezidential Regatta.
Profilul companiei OBI
Cu 539 de magazine, OBI este liderul incontestabil al pietei de retail DIY din Germania si unul dintre principalii jucatori de pe piata europeana. Pe langa Germania, Cehia, Slovenia, Polonia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina si Rusia, OBI este de asemenea prezent in Italia, Austria, Elvetia, Croatia, Ucraina si din toamna anului 2008 este prezent si in Romania. In urmatorii ani, OBI se va concentra pe extinderea pe pietele din Europa Centrala si de Est. Obiectivul este acela de a deveni lider de piata in toate tarile in care OBI este prezent.
OBI este cel de-al cincilea mare distribuitor DIY din lume, avand peste 38,000 de angajati. Magazinele OBI au inregistrat in anul financiar 2007 - 2008 vanzari totale de 5,8 miliarde Euro. Vanzarile la nivel international au atins o cota de piata de 43%.
Ce reprezinta DIY?
DYI se traduce prin "Do it Yourself" si caracterizeaza segmentul de piata ce ofera o gama larga de produse precum:
• Materiale de constructii (ex: lemn, materiale de constructii, tigla)
• Tehnica (ex: unelte electrice, aparate, articole sanitare, electrice, de feronerie)
• Materiale de interior (ex: vopsele, tapete, lampi, decoratiuni)
• Gradinarit (ex : ghivece, plante de interior, unelte pentru gradinarit si mobilier)