Chiar daca topurile miliardarilor de pretutindeni este dominat de barbati, reprezentantele sexului frumos demonstreaza de la an la an ca au un cuvant greu de spus in domeniul afacerilor de succes.
Forbes, etalonul mondial in alcatuirea clasamentelor oamenilor de afaceri de pretutindeni, a lansat, la inceputul lunii, topul celor mai bogati 500 de romani.
Miliardarul care deschide pentru al doilea an la rand acest top este omul de afaceri Dinu Patriciu, a carui avere este estimata la 2,2 miliarde de euro. Ion Tiriac il urmeaza pe pozitia a doua, cu o avere de 850-900 de milioane de euro.
La randul sau, Top 300 Capital, lansat in urma cu cateva zile, deschide clasamentul celor mai bogati romani cu Ion Tiriac, a carui avere este estimata la 1,8-2 miliarde de euro si continua cu Dinu Patriciu, estimand averea sa la 1,5-1,6 miliarde de euro.
In ceea ce priveste clasamentul celor mai bogate femei, trei nume cunoscute domina primele cinci pozitii, chiar daca in ordine diferita, in functie de optiunile celor de la Forbes si Capital.
Pentru a nu crea confuzie, va prezentam un top 5 al celor mai bogate femei din Romania in ambele versiuni:

Forbes 500 Miliardari - Femei

1. Veronica Dragan - 420-450 de milioane de euro
Are 36 de ani si este vaduva unuia dintre cei mai bogati romani, Iosif Constantin Dragan, cu o avere estimata la circa un miliard de euro, in anii trecuti. Veronica Dragan a preluat conducerea companiei Butan Gas dupa moartea acestuia, optand, in paralel, pentru investitii imobiliare de peste 200 de milioane de euro.

2. Camelia si Corina Voiculescu - 275-300 de milioane de euro
Cifra de afaceri a grupului de firme detinut de familia Voiculescu a continuat sa creasca in 2007, ajungand la 360 de milioane de euro. Camelia Voiculescu, fiica cea mare a mogulului Dan Voiculescu si presedintele Intact Media Group, a primit anul trecut premiul pentru "cea mai activa femeie in Administratie", in cadrul Galei Femeilor de Succes.

3. Anca Vlad - 85 de milioane de euro
Detinatoarea grupului Fildas, ale carui venituri au fost generate in mare parte din distributia de medicamente, are 52 de ani si este feminista convinsa. Ea recunoaste ca are grija de 1.500 de angajati din care 70% sunt femei si considera ca forta de munca feminina este mai potrivita pentru promovarea conceptelor de sanatate si frumusete. In imobiliare nu a crezut niciodata, iar achizitiile pe care le-a facut au fost legate strict de necesitatile de dezvoltare ale firmei.

4. Camelia Sucu - 70 de milioane de euro
In varsta de 45 de ani, Camelia Sucu detine compania de mobilier de lux Class Living. In 2007, devenea "femeia de afaceri cu cele mai mari lichiditati din Romania", dupa ce vanzarea actiunilor detinute la grupul Mobexpertii aducea in cont peste 40 de milioane de euro. Diamantele sunt marea pasiune a Cameliei Sucu si nu ezita sa investeasca in arta, bijuterii vechi si alte piese care isi pastreaza valoarea indiferent de ciclul recesiunilor.

5. Stefania Florian - 39-40 de milioane de euro
Are 32 de ani si este cea mai bogata romanca din Spania, tara in care a ajuns in urma cu sase ani, pentru a urma cursurile Universitatii de Drept din Huelva. Alaturi de sotul ei, Vicente Cabeza Diaz, detine afaceri care se axeaza in special pe proprietati imobiliare.

Top 300 Capital - Femei

1. Camelia si Corina Voiculescu - 1,5-1,6 miliarde de euro
2. Anca Vlad - 54-56 de milioane de euro
3. Camelia Sucu - 38-41 de milioane de euro
4. Lavinia Huidan - 34-35 de milioane de euro
5. Mihaela Constantinescu - 30-32 de milioane de euro