Un marfar a intrat in spatele unui alt tren de marfa ce circula cu o viteza mai mica. Accidentul s-a petrecut in jurul orei 04.00 dimineaza, dar nu s-au inregistrat victime. O locomotiva si un vagon au deraiat.
Circulatia pe aceasta magistrala a fost oprita, dar trenurile de calatori au fost deviate pe o alta ruta. La locul accidentului au fost trimise macarale speciale care sa se elibereze traficul pe aceasta ruta.
"Probabil ca nu vor fi foarte mari intarzieri, avand in vedere ca nu suntem in sezon estival si nu sunt multe trenuri catre litoral. In paralel vor fi pregatite si mijloace de transport auto, pana la remedierea situatiei", a declarat Niculaie Enciu, prefectul judetului Calarasi.
Gheorghe Popa, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a afirmat ca primul tren s-a rupt si ultimele vagoane au ramas pe sine. "Trenurile de calatori au fost deja deviate pe rute ocolitoare. Potrivit specialistilor, ele vor avea intarzieri cuprinse intre 60 si 90 de minute", a precizat secretarul de stat.