Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 16 septembrie 2009, o moneda din aur, o moneda din argint si o moneda din tombac cuprat dedicate domnitorului Vlad Tepes cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti de catre acesta, la 20 septembrie 1459.
Aversul prezinta in prim plan, portretul domnitorului Vlad Tepes; sub portret, inscriptia "VLAD TEPES"; in stanga, imaginea unei ferestre din palatul voievodal "Curtea Veche"; sub ea, stema Romaniei; la exterior, in partea de sus, inscriptia "ROMANIA", dedesubtul ei, valoarea nominala a monedei si anul emisiunii - 2009.
Reversul prezinta in centru, imaginea palatului voievodal "Curtea Veche"; deasupra, documentul primei atestari a Bucurestiului si inscriptiile "1459" si "BUCURESTI"; dedesubt, inscriptiile "PALATUL VOIEVODAL "CURTEA VECHE", in dreapta si "550 DE ANI DE LA PRIMA ATESTARE DOCUMENTARA", pe mijloc.
Fiecare moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactata in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR.
Monedele din aur, argint si tombac cuprat, dedicate domnitorului Vlad Tepes cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti de catre acesta, la 20 septembrie 1459, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Preturile de vanzare, exclusiv TVA, sunt urmatoarele: 4.340 lei/buc. pentru moneda de aur, 185 lei/buc. pentru moneda de argint si 85 lei/buc. pentru moneda de tombac cuprat si nu includ pretul casetei de prezentare.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur, argint si tombac cuprat, din emisiunea dedicata domnitorului Vlad Tepes cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti de catre acesta, la 20 septembrie 1459, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.