Sefii Complexului Energetic Turceni au dispus efectuarea unei anchete administrative, dupa ce reprezentantii Organizatiei Judetene a PNL Gorj au sesizat faptul ca autoturisme ale unitatii sunt folosite in campania electorala de la Turburea.

Verificarile au inceput ca urmare a unei solicitari venite din partea Organizatiei Judetene a PNL Gorj. Purtatorul de cuvant al acesteia, Ion Raut, a declarat ca a intalnit zilele trecute in Turburea staff-ul de campanie al PD-L, care folosea masinile de serviciu pentru deplasari prin comuna, motiv pentru care i-a solicitat directorului general al CE Turceni, Eugen Tunaru, efectuarea unei anchete administrative. "Pentru a evita orice tentativa de frauda sau de intimidare a electoratului, vom amplasa camere de supraveghere la fiecare sectie de votare. Comuna Turburea a devenit si locul preferat de organele de control din judet. Oamenii de afaceri din aceasta zona sunt si ei vizati de presiunile politice", a declarat Ion Raut, purtatorul de cuvant al PNL Gorj.

Tunaru a inceput deja ancheta

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Eugen Tunaru, a declarat ca a dispus efectuarea unei anchete interne. Vor fi verificate toate masinile Complexului care au facut deplasari in ultima perioada in zona Turburea, precum si cantitatea de combustibil consumat de fiecare autoturism. Referitor la intetirea controalelor la agentii economici din zona, Cosmin Popescu, presedintele PD-L Gorj, a declarat: "Nici un agent economic din Turburea nu a fost controlat nici de Garda Financiara si nici de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu scopul de a-i da voturi candidatului nostru", a afirmat deputatul PD-L, Cosmin Popescu. In comuna Turburea vor avea loc duminica alegeri pentru desemnarea noului primar al localitatii, dupa ce fostul edil, Daniel Ursulescu, a murit intr-un accident rutier. In cel de-al doilea tur de scrutin se vor confrunta liberala Daniela Ursulescu, sotia primarului decedat, si democrat-liberalul Ion Barca.