Valeriu Lazarov dorea sa isi extinda business-ul in new media si televiziune pe internet. El a vorbit intr-unul dintre ultimele sale interviuri, in 19 noiembrie 2008, la Madrid, despre proiectele in domeniul productiei TV, dar si despre planurile de extindere a business-ului sau din Romania si Spania in domenii precum new media si televiziune pe internet.
Producatorul, care obisnuia sa mearga zi de zi la biroul sau din Torre Picasso de la Madrid, unde isi avea sediul compania sa, Prime Time Communications, avea planuri mari pentru urmatorii ani, in special pentru piata de televiziune din Spania, dar si pentru Romania.
La capitolul proiecte, Valeriu Lazarov spunea ca vrea sa isi extinda business-ul in domenii precum new media si televiziune pe internet.
"Baiatul meu, Roberto, care s-a stabilit de cateva luni bune de zile la Bucuresti, este mai interesat de new media. Detinem societatea Super Mobil, fabricam continuturi. Nu am inceput colaborarile, vrem sa vedem daca o sa avem destule guri flamande, ca sa le dam mancarea asta electronica sau nu. Este prematur, atata timp cat nu o sa fie telefoane cu posibilitatea de a conecta imagini. Noi, in Spania, suntem reprezentantii unei companii elvetiene de televiziune prin internet, o companie cu capital elvetian si american foarte importanta, se numeste Zattoo. Impreuna cu ei analizam care va fi viitorul internetului si al televiziunii prin internet. Nu vrem sa ne precipitam", a declarat Valeriu Lazarov, in interviul amintit.
In ceea ce priveste productia pentru televiziunile din Romania, Valeriu Lazarov spunea ca va miza in continuare pe productii de divertisment de calitate si mai scumpe, desi posturile romanesti doresc programe din ce in ce mai ieftine.
Desi considera ca televiziunea ramane un business in Romania, previziunile lui Valeriu Lazarov pentru 2009 erau pesimiste, mai ales din cauza crizei economice mondiale.
Cu toate acestea, producatorul a estimat valoarea afacerilor sale din domeniul productiei TV din Romania la peste 5 milioane de euro, iar a celor din Spania, la 10-12 milioane de euro.
Lazarov detinea sase societati in Romania - Prime Time World Broadcast SA, Prime Time World Bucuresti SRL, Dream Production SRL, La Dolce Vita Productions Grup SRL, Sagitarius Communications SA si Super Mobil SRL.
Totodata, Valeriu Lazarov mai detinea actiuni si la un mare operator de telecomunicatii din Spania, Telefonica, dar si la un operator de telefonie din Japonia. Lazarov avea actiuni si la cateva televiziuni, precum CNN si Antena 3 din Spania.
Valeriu Lazarov, unul dintre cei care au revolutionat divertismentul de televiziune romanesc, si-a dedicat peste 50 de ani din viata pentru a produce programe pentru televiziuni din Spania, Italia si Romania, numele lui fiind legat si de cea mai longeviva productie romaneasca, "Surprize, Surprize".
Valeriu Lazarov, cel care avea sa devina unul dintre cei mai cunoscuti producatori de televiziune din Romania si Spania, s-a nascut la 20 decembrie 1935, la Barlad.
Intre 1953 si 1957 a studiat regia la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. (IATC). Totusi, principala lui profesie a fost nu de actor, ci de om de televiziune. Astfel, in 1966 a participat la Festivalul de televiziune de la Monte Carlo, cu filmul "Omul si camera". In 1968 a inregistrat emisiuni la TVE, postul public de televiziune din Spania, la invitatia directorului general al postului, Juan Jose Roson. Tot in 1968, Lazarov a avut primul succes la TVE, cu spectacolul muzical "El irreal Madrid", cu care a obtinut Nimfa de Aur, la festivalul de la Monte Carlo.
Ulterior, Valeriu Lazarov s-a stabilit in Spania, fugind de regimul comunist roman. A muncit peste 10 ani in domeniul televiziunii din Spania, iar in 1979, Lazarov a inceput colaborarea la televiziunea nationala italiana, RAI, pentru a realiza o serie de programe - "Tilt". Imediat a inceput sa lucreze pentru Silvio Berlusconi, la Canale 5, unde a ajuns director de productie, presedintele Consiliului de administratie si director al centrului de productie Videotime. In 1989, Lazarov a revenit in Spania, unde a condus postul Tele 5, controlat de Silvio Berlusconi, pana in 1994.
Valeriu Lazarov - sau Valerio cum i se spunea in Spania - a fost director general si consilier al televiziunii Telecinco din 1985 pana in 1994 si un celebru realizator al Televiziunii Spaniole in anii 1970.
In 1995, Valeriu Lazarov si-a infiintat compania de productie Prime Time Communications. Valeriu Lazarov este cunoscut ca fiind omul care a revolutionat divertismentul romanesc de televiziune, dupa anii ‘90. Astfel, in 2005, el a realizat "Genialii", iar in 2007, serialul "Chiquititas ", productii difuzate si de televiziunile din Romania. Este cunoscut ca "parintele" celei mai longevive emisiuni, " Surprize, surprize" (difuzata timp de noua ani la TVR), dar si al altor emisiuni de succes, precum "Din Dragoste", "Iarta-ma", "Sub alt chip", "Imprevizibilii", "Ploaia de stele", "Babilonia" etc.
El s-a casatorit cu Augusta Lazarov, in 2004, la Madrid. Lazarov era tata a cinci copii.
Producatorul de televiziune roman Valeriu Lazarov a murit marti dimineata, la Madrid, la varsta de 73 de ani, din cauze naturale, potrivit informatiilor oferite de fiul acestuia, Valerio.