Site-ul automobile-magazine.fr a relatat recent ca SUV-ul Dacia, numit Duster, ar putea avea o versiune de sapte locuri, mai lunga cu 20 de centimetri fata de modelul de baza, denumita comercial Kanjara.
SUV-ul are la baza platforma tehnica a modelului Nissan Qasqai, potrivit automobile-magazine.fr. Nissan Qasqai este disponibil in doua versiuni, cu cinci si, respectiv, sapte locuri.
Site-ul a scris despre SUV-ul Dacia intr-un articol cu titlul "Dacia Duster+2, fratele maimare al lui Duster" si arata ca "Duster+2" ar putea fi comercializat sub numele de Kanjara. Masina ar urma sa fie cel mai ieftin SUV cu sapte locuri de pe piata, avand un pret de circa 18.000 de euro.
Oficialii Dacia-Renault nu au dezvaluit detalii despre SUV, singurul element anuntat oficial fiind perioada lansarii, respectiv prima parte a anului viitor.
Dacia vrea sa prezinte modelul SUV la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie, potrivit declaratiilor presedintelui Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet, citat de cotidianul francez La Tribune la sfarsitul lunii iunie.
Cu toate acestea, alti oficiali ai Dacia-Renault au afirmat ca masina nu va fi expusa la Frankfurt si au refuzat sa comenteze asupra veridicitatii unor fotografii aparute pe internet la inceputul lunii iulie, care pareau sa dezvaluie varianta de productie a SUV-ului.
Pana atunci, Renault a inregistrat brandul Kanjara, numele SUV-ului Dacia, la Institutul National pentru Proprietate Intelectuala din Franta, pentru comercializare pe piata franceza si in Europa, precum si in alte tari unde urmeaza sa fie vandut modelul.
SUV-ul Dacia se va numi Duster (foto) si va avea o versiune de sapte locuri - Kanjara.
SUV (Sport Utility Vehicle) este un fel de minigip. O masina spatioasa, cu 5 usi, foarte la moda si in mare cautare, de teren dar si de oras, cu o lungime pana in 4500 mm, cu o garda la sol mai ridicata decat celelalte masini si care poate avea tractiune integrala 4x4. SUV-ul este utilizabil atat in oras cat si pe teren accidentat, trecerea de pe asfalt la un drum accidentat facandu-se usor.