THR Marea Neagra a relansat doua hoteluri de patru stele in statiunile Eforie Nord si Saturn.
Compania "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra" a deschis in mod oficial pe 10 iulie primele doua hoteluri de patru stele pe care le are in administrare: Bran-Brad-Bega din Eforie Nord si Cleopatra din Saturn. Acestea au fost reclasificate de la doua stele (Bran-Brad- Bega) si o stea (Cleopatra) dupa investitii totale de aproximativ 12 milioane de euro.
Relansarea hotelului Cleopatra 4* din statiunea Saturn a fost facuta printr-o seara de foc in muzica marii.
Gazda evenimentului a fost Dan Capatos. Momentele artistice au fost sustinute de Nico si Crispus.
Elena Udrea a fost invitatul serii.
Fiecare dintre cele doua complexe hoteliere dispune acum de dotari si facilitati la standarde internationale de patru stele dupa lucrari de modernizare de cca. sase milioane de euro.
Hotel Cleopatra 4* din Saturn dispune acum de 554 de locuri, repartizate in 253 de camere duble si 24 de apartamente, de un SPA elegant si de o sala de conferinte cu o capacitate de100 de locuri. Unul dintre atuurile acestui hotel excelent amplasat la malul marii ramane Aqua-park-ul Cleopatra, un punct de atractie pentru intreaga statiune Saturn.
La complexul Bran-Brad-Bega 4* din Eforie Nord, fiecare din cele trei hoteluri care il compun are acum cate 62 de camere si 11 apartamente. Aici mai functioneaza o sala de
conferinte moderna cu 100 de locuri, doua restaurante, un centru SPA si piscina cu bar.
Strategia de dezvoltare a THR Marea Neagra pentru perioada 2008 -2012 prevede pentru etapa urmatoare modernizarea a trei hoteluri: Narcis din statiunea Saturn, Vraja Marii si Neptun din Eforie Nord. Acestea vor fi reclasificate astfel: Narcis de la 2* la 3*, Vraja Marii de la 2* la 4* si Neptun la 4*.
SIF Transilvania este cel mai mare investitor autohton in turism, avand peste 30% din
portofoliu in industria ospitalitatii din Romania. Din cele 55 de hoteluri detinute, 14 au fost modernizate in intervalul 2000 -2009 iar alte cinci se afla in renovare. Portofoliul SIF Transilvania acopera segmente diverse: litoral, balneo, statiuni montane si locatii de evenimente.
Gestionarea si promovarea celor peste 20.000 de locuri de cazare din portofoliul SIF
Transilvania este obiectul principal de activitate al agentiei Transilvania Travel, creata de
fondul de investitii in anul 2003. Transilvania Travel este la acest moment unul dintre cei mai importanti tour-operatori din Romania, cu o cifra de afaceri de 17 milioane de euro in 2008.
Activitatea de vanzare a pachetelor de servicii se realizeaza prin intermediul a cca. 600 de agentii partenere in toata tara si prin 6 agentii proprii in Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Baile Felix, Covasna si statiunea
Saturn. Litoralul reprezinta 45 % din veniturile agentiei iar Saturn si Eforie Nord sunt destinatiile de pe litoral cele mai cautate din oferta TransilvaniaTravel.
"Prin modernizarea celor doua hoteluri si reclasificarea la 4* am urmarit sa oferim un confort sporit turistilor si sa diversificam optiunile de agrement pentru cei care aleg statiunile Saturn si Eforie Nord ca loc de petrecere a vacantei de vara. Astfel, turistii, indiferent ca sunt cazati in cele doua hoteluri sau intr-un altul, pot alege sa se rasfete in cele doua spa si/sau sa se bronzeze la Aquapark-ul Cleopatra sau la piscina Brad-Brad-Bega. Exista deja semnale pozitive de la turistii cazati in cele dua unitati, insa ramanem conectati la dorintele si solicitarile acestora acestora, pentru a le oferi vacanta pe care si-o doresc. Turismul reprezinta o relatie de lunga durata intre prestator si beneficiar, in care comunicarea si respectul reciproc sunt esentiale pentru ca turistul sa obtina maximum posibil pentru banii sai, iar hotelul sa isi imbunatateasca permanent serviciile", a declarat Linica Stan, director general THR Marea Neagra.
"In principal trebuie apreciate investitiile de pe litoralul romanesc. Nu este usor sa transformi un hotel deja existent in ceva mult mai bun, cu alte standarde, iar toti invitatii nostri au apreciat aceasta initiativa. Unii dintre ei, cum au fost Oana si Viorel Lis chiar un incercat SPA-ul din locatiile nou relansate si au fost foarte incantati", a declarat Simona Chitac, manager agentia in PRogress.