Licitatia pentru modernizarea Aeroportului International Craiova a fost castigata de o asociatie a doua firme, Atlas si Polystart Impex din Craiova. Oferta castigatoare a fost de 7,5 mi-lioane de lei si un termen de executie de 12 luni.

Potrivit lui Dumitru Chilom, seful Serviciului achizitii din cadrul Aeroportului Craiova, oferta facuta de asociatia Atlas - Polystart a castigat cu 93,3 puncte licitatia pentru lucrarile de modernizare a Aeroportului din Banie. Oferta firmei Argecom, in asociatie cu Biff International Pitesti, de pe locul II, a intrunit un punctaj de 90,5, avand o oferta de 9,2 milioane de lei si un termen de executie de opt luni. Pe locul trei s-a clasat asociatia firmelor Con-A, Novara si Xtal, cu 89,5 puncte, oferta acestora fiind de 9,5 milioane de lei si un termen de executie de opt luni. Rezultatul evaluarii ofertelor va fi cunoscut oficial peste cateva zile. "In prezent, asteptam sa vedem daca se va depune vreo contestatie, urmand ca saptamana viitoare sa semnam contractul de atribuire", a declarat Dumitru Chilom.

Pe ce se cheltuiesc banii

Potrivit sefului Serviciului achizitii al aeroportului, lucrarile de modernizare includ reabilitarea si amenajarea unor spatii de parcare si a aleilor, suprainaltarea turnului de control al aeroportului si placarea fatadei cladirii cu un material special, alucobond. De asemenea, se va ridica un perete-cortina intre cladiri. In incinta aeroportului se vor amenaja o galerie pietonala si doua fantani arteziene, iar cladirile vor beneficia de un iluminat arhitectural cu leduri albastre. Doua firme luminoase de circa 30 de metri, conform lui Dumitru Chilom, vor semnala Aeroportul Craiova.
Lucrarile de modernizare prevad si reabilitarea instalatiei electrice si modernizarea punctului de transformare a energiei electrice. De asemenea, cladirile aeroportului vor fi echipate cu un sistem de detectoare de incendiu si va fi modernizat si sistemul actual de supraveghere video cu camere cu infrarosu. Pe langa modernizarea instalatiilor sanitare si termice, se va cosmetiza si zona verde din preajma aeroportului.
Initial, 27 de firme si-au anuntat intentia de a se inscrie la licitatia pentru modernizarea Aeroportului Craiova, dar numai opt au facut-o. Deschiderea ofertelor s-a facut in primele zile ale acestei luni si, ulterior, au fost eliminate trei asociatii pentru diverse neconformitati.
Aeroportul Craiova este inclus intr-un masterplan realizat pentru intreaga zona de compania Halcrow Romania SRL. Masterplanul ar urma sa fie predat in perioada septembrie-octombrie si, pentru realizarea sa, Consiliul Judetean Dolj a alocat 2,6 milioane de lei.