Ford si-a prezentat potentialilor clienti din Olt cele doua martisoare intrate recent pe piata auto din tara: Fiesta si Ka. Evenimentul organizat de Plusauto, dealerul local Ford, la sfarsitul saptamanii, a atras multi curiosi. Desi evenimentul fusese anuntat pentru ora 12.00, vizitatorii au venit sa vada si sa testeze masinile inca de la deschiderea programului. "Sambata, inca de la inceperea programului au venit vizitatori dornici sa testeze noile modele comercializate de Ford. I-a incantat foarte mult designul lor. Au pus intrebari, le-au analizat indeaproape, dupa care au mers in drive-test", a spus Alin Dinca, director vanzari Plusauto Slatina.
Noile versiuni ale celor doua modele adopta linia de design care a reconfigurat aproape toata gama Ford. Fiesta, noul model din clasa mica, este conceput si creat de divizia europeana de dezvoltare a constructorului Ford si beneficiaza de stilul de design kinetic, continuand traditia inceputa in 1976. Trei motorizari pe benzina si doua diesel sunt disponibile pentru noul Fiesta. Producatorul a echipat noua versiune, in premiera, cu sistemul de protectie ISP, cu airbag genunchi pentru locul soferului plus airbaguri laterale si de tip cortina. La testele Euro NCAP, Fiesta a obtinut cinci stele la protectia pasagerilor, patru stele la siguranta pasagerilor copii si trei pentru protectia pietonilor. Fiesta ocupa locul doi in clasamentul vanzarilor Ford in tara. Noul Ka doreste sa se impuna pe piata prin dimensiunile compacte, cu aspect atractiv si motorizari economice, "de oras". Ford Ka e disponibil intr-o singura versiune de caroserie, cu trei usi, si in doua variante de echipare. Caracteristicile masinii sunt dimensiunea compacta si aspectul atractiv. Noul Ka este practic, sigur si usor de manevrat.

Impresii dupa testare

Dupa cercetari amanuntite, cei care au calcat pragul
showroom-ului au plecat cu masinile la drive-test. "Imi place masina. Are un design foarte reusit. Imi place forma stopurilor si a farurilor. Este o masina usor de condus, care are toate butoanele de control bine pozitionate, la indemana soferului. Am venit aici pentru ca vreau sa imi iau o masina, iar noul Ka mi-a facut cu ochiul", a spus Catalin Mihai Vaduva, un tanar de 20 de ani, din Slatina.
Si noul Fiesta a adus laude din partea potentialilor cumparatori prezenti la eveniment. "Imi place masina asta! Are un design frumos, imi plac oglinzile, blocul de lumini si liniile masinii. Este mai dinamica, mai echilibrata fata de vechea varianta, iar interiorul este mai spatios", a spus Ion Andrei, din Slatina, alt vizitator, dupa ce a testat noul Fiesta.
Masinile de la Ford au fost testate atat de clienti hotarati sa faca o noua achizitie, cat si de curiosi. "Eram pur si simplu curios sa vad cum arata noul Fiesta. Eu am un Ford Focus, iar sotia - o Fiesta, model mai vechi. Sunt placut impresionat de noua varianta Fiesta. La capitolul stabilitate mi se pare ca se apropie de clasa Focus. De asemenea, suspensiile sunt foarte bune", a spus un impatimit al gamei Ford, Eduard C., din Slatina.
Evenimente similare au avut loc in alte 35 de showroom-uri din tara si vor continua si weekend-ul acesta, pe 14 si 15 martie.