Din ce in ce mai putini olteni se inscriu pe listele de asteptare pentru a-si cumpara o masina noua, prin programul „Rabla“. Reprezentantii celor doi dealeri auto importanti din Slatina - Mac Auto si Plusauto - au spus ca nu au primit inca precizari clare legate de modul in care se va desfasura aceasta serie a programului, insa au observat o scadere a interesului din partea clientilor pentru inlocuirea masinilor vechi, in contextul crizei economice. „Pe lista de asteptare s-au inscris mai putini clienti decat in seriile de anul trecut ale programului. Cei care au vrut sa-si inlocuiasca masinile vechi cu altele noi au solicitat modele mai ieftine. Ford Fiesta ramane cel mai cautat model, insa avem cereri si pentru Ford Focus, datorita raportului extraordinar pret- calitate“, a spus Loredana Gheorghe, coordonator marketing la Plusauto.
O scadere importanta a cererilor a fost constatata si la Mac Auto, dealer Dacia si Renault. „Daca pana acum aveam sute de persoane inscrise pe lista de asteptare in cadrul acestui program, acum numarul solicitarilor a cunoscut o scadere importanta“, a spus Teodor Serban, director de vanzari la Mac Auto Slatina.
În ciuda scaderii interesului populatiei pentru acest program, guvernul a decis recent majorarea primei de casare la 3.800 de lei. În acest an au fost anuntate 60.000 de locuri disponibile, fata de 40.000, cat au fost in 2008. Programul are un buget de 228 de milioane de lei si se va desfasura pana pe 11 decembrie 2009.