Autoritatile antitrust din Romania, Germania, Austria si Ungaria au aprobat, in luna noiembrie, preluarea firmei de transport Romtrans de catre DB Schenker, subsidiara pentru activitati de transport si logistica a grupului german Deutsche Bahn. DB Schenker a preluat peste 99% din actiunile Romtrans, pe baza unei oferte de preluare publicata de Schenker&Co Viena, astfel ca firma romaneasca de transport si expeditii a devenit parte integranta a retelei internationale de transport si logistica DB Schenker. "Infrastructura puternic ramificata a Romtrans si reteaua internationala DB Schenker realizeaza impreuna o combinatie foarte promitatoare, care ne ofera sanse mari de reusita in viitor", a declarat pretedintele consiliului de conducere al Schenker&Co, Elmar Wieland. Chiar si in aceasta perioada de dificultati economice, Romania este considerata ca una din zonele Uniunii Europene cu cel mai rapid ritm de crestere si constituie de aceea o piata atractiva pentru DB Schenkert. Potrivit unui articol publicat in luna august de Financial Times Deutschland, care nu specifica sursa informatiei, Deutsche Bahn, cel mai mare operator feroviar din Europa, discuta preluarea Romtrans, printr-o tranzactie estimata la 80-100 de milioane de euro.
Romtrans este o societate de transporturi de marfuri privatizata in 1994, cu sediul in Bucuresti, detinuta integral de salariati. Compania desfasoara activitati de transport international si expeditii pentru operatiuni de import, export si tranzit pe toate caile de comunicatii (rutier, aerian, maritim/fluvial), logistica, operatiuni portuare, depozitare si de comisionar vamal.
Autoritatile antitrust din Romania, Germania, Austria ti Ungaria au aprobat, in luna noiembrie, preluarea firmei de transport Romtrans de catre DB Schenker, subsidiara pentru activitati de transport ti logistica a grupului german Deutsche Bahn.
DB Schenker a preluat peste 99% din actiunile Romtrans, pe baza unei oferte de preluare publicata de Schenker&Co Viena, astfel ca firma romaneasca de transport ti expeditii a devenit parte integranta a retelei internationale de transport ti logistica DB Schenker.
"Infrastructura puternic ramificata a Romtrans ti reteaua internationala DB Schenker realizeaza impreuna o combinatie foarte promitatoare, care ne ofera tanse mari de reutita in viitor", a declarat, intr-un comunicat, pretedintele consiliului de conducere al Schenker&Co, Elmar Wieland.
Chiar ti in aceasta perioada de dificultati economice, Romania este considerata ca una din zonele Uniunii Europene cu cel mai rapid ritm de crettere ti constituie de aceea o piata atractiva pentru DB Schenker, se mai arata in comunicat.
Potrivit unui articol publicat in luna august de Financial Times Deutschland, care nu specifica sursa informatiei, Deutsche Bahn, cel mai mare operator feroviar din Europa, discuta preluarea Romtrans, printr-o tranzactie estimata la 80-100 de milioane de euro.
Romtrans este o societate de transporturi de marfuri privatizata in 1994, cu sediul in Bucuretti, detinuta integral de salariati. Compania desfatoara activitati de transport international ti expeditii pentru operatiuni de import, export ti tranzit pe toate caile de comunicatii (rutier, aerian, maritim/fluvial), logistica, operatiuni portuare, depozitare ti de comisionar vamal.