Prelungirea perioadei de înghet a pietei imobiliare din Craiova influenteaza în mod negativ piata constructiilor. Dezvoltatorilor de proiecte imobiliare le-a cam pierit elanul, iar rezultatul e vizibil: unele proiecte demarate stagneaza. Cu toate ca toamna era anotimpul în care craiovenii obisnuiau sa-si cumpere o locuinta, anul acesta, lucrurile s-au schimbat. Nici finalizarea concediilor, nici banii strânsi din nunti si nici nevoia unei locuinte pentru copiii trimisi la facultate nu i-au mai convins pe craioveni sa investeasca în imobile. Atât proprietarii de locuinte, cât si potentialii cumparatori asteapta vremuri mai bune. 
Constructorii amâna începerea lucrarilor Speriati ca nu au cui sa vânda, dezvoltatorii imobiliari au început sa renunte la proiecte. "În Bucuresti, unii dezvoltatori de proiecte au renuntat la ele. În Craiova, cei ce au apucat sa demareze proiecte imobiliare si-au temperat elanul. Vând, în principal, din stoc si deja investesc ponderat", a declarat Valeriu Onescu, directorul agentiei Rai Imobiliare. În piata, se observa deja o tendinta în acest sens. "Stiu constructori care au amânat începerea lucrarilor din cauza situatiei actuale din piata imobiliara. Deocamdata, stau si asteapta sa vada ce se întâmpla. Le este teama ca nu vor reusi sa scoata banii investiti, mai ales ca materialele de constructie s-au scumpit", a precizat Nicu Radut, directorul agentiei Unic Imobiliare.  
Speculantii au iesit în pierdere 
Situatia este similara si la nivel national. Specialistii prevad o încetinire a ritmului de livrare a unora dintre noile complexuri rezidentiale. "Sunt dezamagiti acum cei care au investit speculativ, în special în proprietati rezidentiale, sperând la cresteri de preturi de 200-300%", noteaza www.ziare.com. Site-ul avertizeaza ca succesul imobiliar nu va mai fi la îndemâna oricui.