Oamenii de afaceri si branch managerii cunoscuti din Craiova au salarii lunare cu multe zerouri. Veniturile totale ale afaceristilor intervievati de GdS se învârt în jurul a 5.000 de euro pe luna. O afacere de top este condusa de manageri pe masura. GdS a stat de vorba cu oamenii care se afla în spatele unora dintre cele mai tari afaceri din Craiova si a aflat ce venituri lunare încaseaza acestia. Majoritatea sunt branch manageri tineri sau proprietari de firme. Unii au fost împinsi în afaceri de parintii lor, la rândul lor businessmeni de notorietate, care au pus bazele firmelor pe care le conduc acum fiii. Altii, trecuti de prima tinerete, muncesc destul de mult pentru a-si mentine afacerile „pe val“. Cu totii însa au salarii cu multe zerouri, iar daca sunt si proprietari mai încaseaza si dividende. Nu ne-a interesat cum au facut bani pentru a-si propulsa afacerile. Criteriile avute în vedere au fost: sa aiba un business puternic si sa nu fi aparut în diverse scandaluri legate de afacerile lor. Precizam ca aproape toti oamenii de afaceri intervievati de GdS au vrut sa para modesti, spunând ca nu se dau în vânt dupa câstiguri pompoase. La fel cum majoritatea spun ca prefera sa reinvesteasca profitul, pentru ca averea lor sa se înmulteasca.  
Cherciu traieste pe picior mare Stefan Cherciu, patronul de la „Casa Noastra“, a fost cel mai deschis dialogului pe tema veniturilor sale. A spus clar ca are un salariu de 10.000 de lei si si-a estimat totalul veniturilor lunare la peste 5.000 de euro. Are afaceri cu termopane, cu imobiliare si altele. Are suprafete importante de terenuri peste tot în jurul Craiovei si sta departe de politica. „Am foarte multe venituri, pentru ca am mai multe firme. În plus, câstig si ca persoana fizica si nu pot estima cu exactitate cât iau pe luna. Sa zicem ca peste 5.000 de euro, din care salariul este de 10.000 de lei“, a spus Cherciu. La 41 de ani, Stefan Cherciu dezvaluie din secretele succesului: „Muncesc 12-14 ore pe zi si am o echipa de oameni foarte buna în jurul meu, motivata si pregatita. O astfel de echipa sigur te duce la succes. În politica poate intru peste 20 de ani“.  
Bani din vânzari de masini Putini îl cunosc pe Mircea Nistor. Este asociatul lui Horatiu Buzatu la ArhiDesign (papetarie) si la PlusAuto - dealer de autoturisme Ford - firma în expansiune dupa anuntul de investire a americanilor la Craiova. Desi manager de succes, Mircea Nistor nu vrea sa iasa în evidenta: „Discutati cu asociatul meu, Horatiu Buzatu. Eu nu vreau sa am notorietate“. Dupa calculele noastre, Mircea Nistor câstiga în jur de 4.000 de euro pe luna, daca luam în considerare si dividendele. Horatiu Buzatu spune ca „atât eu, cât si asociatul meu, nu epatam în masini luxoase, nu avem tablouri scumpe pe pereti si nici conturi babane în banci. Banii trebuie sa se regaseasca în firme, sa lucreze pentru firmele noastre. Atât eu, cât si asociatul meu câstigam între 2.000 si 5.000 de euro pe luna“. Declaratia de avere a lui Buzatu arata ca acesta a avut pe anul trecut un venit total de 175.000 de lei, inclusiv dividendele de la firmele amintite. Adica, în medie, putin peste 4.000 de euro pe luna. Alti oameni de afaceri fac bani frumosi din vânzarea de automobile. Fratii Eugen si Cornel Panait, proprietarii Automonza (dealer Fiat, Alfa Romeo, Iveco). Desi nu a dorit sa dezvaluie exact cât câstiga, Cornel Panait a lasat sa se înteleaga ca un proprietar de firma ia mai mult decât directorul general: „Un branch manager câstiga 2.000-3.000 de euro pe luna. Eu sunt proprietar de firma si e cu totul altceva. Daca nu fac dividende, nu iau mare lucru. Eu, de exemplu, nu am salariu fix, dar câstig cât sa traiesc un pic mai bine“. În ultimii doi ani, Cornel Panait spune ca a investit profitul în proportie de peste 90% si a constituit provizioane de risc, pe principiul ca „banii trebuie sa produca alti bani“. Mihai Dugaesescu este proprietarul grupului de firme Dumagas, Dumatracks si Dumagas Transport, care se ocupa, în ordinea enumerarii, de vânzari de gaz lichefiat, vânzari de camioane si tiruri, dar si cu transportul intern si international de marfuri. Despre acesta se spune ca ar avea unul dintre cele mai mari salarii din oras. Mihai Dugaesescu prefera sa pastreze secretul asupra veniturilor sale lunare: „Venitul meu este confidential. Nu pot sa va raspund la asa ceva. Nu doresc sa-mi fac public salariul“. 
2.000 de euro, salariul lui Busuioc La 37 de ani, Florin Busuioc este manager general la Pan Group, firma fondata de tatal sau, Ion Busuioc, si care are o cota de piata importanta în zona de panificatie. Florin Busuioc mai are si propria afacere, Policlinica Pan Med. Comunicativ, juniorul Busuioc spune relaxat ce venituri încaseaza lunar: „La Pan Group, ca director general, am pâna în 2.000 de euro salariu net, iar de la PanMed câstig dividende, dar afacerea este la început si dividendele sunt de maximum 20.000 de lei noi pe an. Eu nu sunt genul de director de banca având mii de euro pe luna. Banii trebuie lasati în firma, pentru ca afacerea sa creasca“. Managerul general al Elpreco (producator de prefabricate, lider pe zona), Dan Caprioara, spune pe sleau ca are doar salariul ca sursa de venit. „Câstig din salariu 100 de milioane de lei vechi pe luna (10.000 de lei noi - n.r.). Muncesc de la 7.00 dimineata pâna la 9.00 seara si sâmbata, iar uneori si duminica pâna la prânz. Ma ghidez dupa lozinca daca nu muncesti, nu ai!“. Dan Caprioara spune ca succesul firmei se datoreaza echipei de oameni de încredere din jurul lui: „Suntem foarte aproape de oamenii nostri. Suntem la fel ca o familie. Angajatii de la Elpreco au salarii destul de bune, dar nu exagerate“. Liviu Cioana, proprietar la MITLIV - companie aflata în trend ascendent pe piata materialelor de constructii -, câstiga doar din dividende, dar spune ca baga în buzunar numai strictul necesar. „Cât am nevoie, atâta iau din dividende. Nu am un venit fix pe luna“, sustine Cioana.
Calin Popeci, fiul cunoscutului om de afaceri Constantin Popeci, conduce atât fabrica de utilaje Popeci Utilaj Greu, cât si alta companie din grupul familiei, Popeci Motors - dealer Mercedes, Daewoo si altele. Calin Popeci a fost singurul dintre oamenii de afaceri craioveni enumerati de noi care nu a dorit sa discute despre veniturile sale.