3.000 de vizitatori au avut ocazia sa guste produsele traditionale romanesti si vinurile din soiuri autohtone pe parcursul celor 3 zile in care la Parlamentul European s-a desfasurat expozitia "AgRO-Romania. Traditii si Recunoastere".

Initiatorul evenimentului, europarlamentarul Constantin Dumitriu, s-a declarat multumit de succesul acestuia, care si-a atins astfel scopul de a promova specificul agriculturii si al satului romanesc. "Multi dintre cei care au vizitat standurile si au degustat produsele de la "AgRO-Romania. Traditii si Recunoastere" isi vor dori sa ne viziteze tara si sa aiba posibilitatea sa achizitioneze produse traditionale romanesti. Producatorii prezenti la eveniment au fost asaltati de oficiali europeni care ar dori sa poata achizitiona constant astfel de produse. De altfel, succesul produselor a fost dovedit si de rapiditatea cu care se epuizau in fiecare zi cantitatile alocate. Vinurile rosii, salamul de biscuiti, branza de burduf s-au dovedit la sfarsitul celei de-a treia zile insuficiente", a declarat Constantin Dumitriu.

De-a lungul celor trei zile de expozitie, standurile cu produse cu specific romanesc au fost vizitate de oficialitati din conducerea Parlamentului European si de europarlamentari, care au tinut sa-i felicite pe organizatori pentru succesul extraordinar al evenimentului.

Premiera la Parlamentul European

Concertul lui Marius Mihalache din ultima seara i-a facut pe romanii care lucreaza in institutiile europene din Bruxelles sa se prinda intr-o hora traditionala chiar in holul Parlamentului European, de care nu au putut sa stea departe nici invitatii straini. Evenimentul "AgRO-Romania. Traditii si Recunoastere" a fost un succes nu doar prin numarul de vizitatori, ci si prin durata expozitiei, fiind prima manifestare de 3 zile organizata in holul Parlamentului European. Mai mult, aprobarea pentru eveniment a fost primita cu trei saptamani inainte, desi regulamentele prevad ca cererea trebuie depusa cu minim 6 luni inainte. Avand in vedere, insa, faptul ca mandatul europarlamentarilor romani a inceput in decembrie 2007 si se va incheia in iunie 2009, Constantin Dumitriu a primit o derogare pentru organizarea manifestarilor.