Ionita Aristita Adina, de profesie notar public, ce detine Domeniul Aristitei. este o firma nou infiintata, din 2013, primul vin l-am scos in 2019, este o crama micuta, patru hectare proprii si 12 in arenda si facem vinuri pentru horeca si exclusiv vinuri pentru magazine de specialitate. Cele mai bine vandute sunt un amestec de Riesling, un Cardonnay si Muscat Ottonel, dupa care urmeaza Vinul Rosu si Feteasca Neagra, ne-a spus Anca Nica, Director Vanzari de la Domeniul Aristitei.
Domeniul este situat in Valea Calugareasca, satul Nicovani. Deține 4 ha cultivate cu vit de vie si o crama boutique noua, dotata cu utilaje ultramoderne de vinificaTie ce are o capacitate de productie de 100000 lt.
Valea Nicovani este datata ca parte a localitațti inca din secolul XV. Are o veche tradiție in cultivarea vitei de vie si producerea vinului.
La inceputul secolului XX aici aveau conace cu vii o serie de oameni importanti la acea vreme. Printre acestia si Ion Bujoiu, om politic, fost ministru al economiei in perioada interbelica. Familiei Bujoiu i-a aparținut acest domeniu Domeniul este situat in Valea Calugareasca, satul Nicovani. Detine 4 ha cultivate cu vița de vie si o crama boutique noua, dotata cu utilaje ultramoderne de vinificație ce are o capacitate de producție de 100000 lt.
Valea Nicovani este datata ca parte a localitatii inca din secolul XV. Are o veche traditie in cultivarea vitei de vie si producerea vinului.
La inceputul secolului XX aici aveau conace cu vii o serie de oameni importanți la acea vreme. Printre acestia si Ion Bujoiu, om politic, fost ministru al economiei in perioada interbelica. Familiei Bujoiu i-a apartinut acest domeniu pana in 1947, iar dupa 1989 este retrocedat mostenitorilor familiei, de la care in 2013 cumpara Bianca Ionita, redenumind domeniul dupa mama sa, Adina Aristita Ionita.
Aceasta este pe scurt istoria noului brand Domeniul Aristiței, ce isi propune sa continue arta vinului in Valea Calugareasca.