Povestea incepe intotdeauna cu spumant, pentru ca intodeauna spumantul naste cu spumanr, la Iasi. Ion Ionescu de la Brad pleaca in 1840, la Iasi, studiaza pe banii domnitorurului si se intoarce sa faca prima sampanie romaneasca. Noi, la Cotnari, continuam traditia locala, tracica si dacica pe dealuri, unde gasesti semne arheologice. Cotnari a fost candva cel mai mare targ dupa Bacau. Grasa de Cotnari are multe poezii. Va spun o epigrama - Imi plac, va spun la nebunie, friptura buna-n farfurie, femeile cu tate tari si vinul grasa de Cotnari. Noi suntem din zona pe Noi am pastrat doar traditia locului, istoria, vinificand in continuare doar soiuri romanesti - Feteasca Alba, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, ne-a spus Daniel Branescu, Event Managder la Cramele Cotnari. Acesta participa in acest week-end la Targul de Vinuri oganizat in curtea MTR.