Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa gazduieste in perioada 10 octombrie 2020 - 13 iunie 2021 Reptilia, expozitie temporara de reptile vii care te provoaca sa lasi prejudecatile la o parte si sa observi comportamentul unora dintre cele mai fascinante vietuitoare!
Nu sunt specii pe care ai dori sa le intalnesti in mediul natural, dar le poti admira acum in siguranta in expozitia noastra, deoarece aceste vietati extrem de interesante provin din locuri exotice si greu accesibile noua.
Cu ajutorul terariilor de sticla, care permit o expunere in conditii de siguranta, Reptilia va ofera o fascinanta incursiune in lumea acestor misterioase animale si va da prilejul sa aflati de ce aceste frumuseti nu pot fi atinse, ci doar privite in expozitia noastra.
Mamba neagra, cobra scuipatoare, vipera de Gabon, pitonul reticulat sau anaconda sunt doar cativa dintre oaspetii de seama ai expozitiei care pune la dispozitia vizitatorilor informatii despre obiceiurile lor, despre cum se adapteaza la mediul inconjurator si rolul pe care il joaca in ecosistem.
Astfel, cei care ne vor trece pragul vor afla ca veninul reprezinta doar un instrument de supravietuire si ca multe reptile se folosesc de diverse substante chimice ca mijloc de comunicare sau chiar de camuflaj.
Alaturi de animale vii, in expozitie veti putea admira si valoroase specimene din colectiile stiintifice ale Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa.
Expozitia este deschisa in programul normal de vizitare al muzeului, iar pretul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copil/student/pensionar si 15 lei/adult. Copiii cu varste mai mici de 3 ani au gratuitate