www.libertatea.ro informeaza: in Bucuresti nu mai sunt locuri la programare pentru vaccinul anti-COVID, dupa prima zi. 190.000 de romani s-au inscris azi in toata tara.
Acest lucru a fost declarat la Digi 24 de Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de imunizare.
Afirmatia a fost facuta dupa ce, in timpul emisiunii la care a fost invitat Gheorghita, prezentatorul a sunat la call-center, iar un operator i-a raspuns ca nu se mai pot face programari la centrele din Capitala. Coordonatorul campaniei de vaccinare a confirmat informatia, dar a spus ca situatia va fi revizuita zilele urmatoare si datele se pot modifica.
Potrivit acestuia, la nivel national, au fost distribuite 600.000 de locuri in program, pentru urmatoarele 21 de zile. Ceea ce inseamna, mai exact, locuri pentru 300.000 de oameni, pentru ca programarea se face automat pentru doua doze, cea initiala si cea de rapel. Inscrierile in etapa a doua a vaccinarii au inceput azi, la ora 15.00. In primele doua ore, platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro nu a funcționat din cauza unor probleme tehnice, insa odata remediate, 190.000 de romani s-au programat pentru vaccinare atat pe platforma, cat si prin call center. Numai in prima ora, 50.000 de oameni se inscrisesera.
Au fost 18.000 de utilizatori pe minut, a precizat Valeriu Gheorghita. Programarile se fac in functie de numarul dozelor disponibile in fiecare centru de vaccinare.