La standul Cozonac Domnesc de la targul Piata Taraneasca gasiti atat cozonac cu nuca, rahat si stafide, cat si multe ate prajituri traditionale, facute dupa retete romanesti: pricomigdale, tavalita, nuci de casa, cornulete fragede cu nuca, cornulete fragede cu rahat, salam de biscuiti, saratele de casa si ciucalai (biscuiti de casa).
Atestarea produselor traditionale - recunoasterea traditionalitatii unui produs prin intermediul inregistrarii sale in conformitate cu prevederile legale.
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc, atestat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Toate produsele sunt obtinute obtinut dupa retete de la bunicii mei pe care le-am inbunatatit in timp. Am vizitat sute de gospodarii din zona Botosaniului de unde am tot adunat retete traditionale pastrate cu sfintenie de gospodinele din satele judetului, retete ce vin din istoria curtilor domnesti. Punctul de plecare a fost satul meu natal, Tocileni, apartinand comunei Stauceni din Judetul Botosani. In acest sat, dupa cum stiti, s-a nascut si a copilarit cel de al V-lea patriarh al Romaniei Teoctist Arapasu (1986-2007).