Mesterul popular Dumitru Marinica este un gospodar din comuna giurgiuveana 1 Decembrie. El a inventat brandul Niste Tarani, care imbina arta populara si traditiile autentice. Brandul Niste Tarani, inspirat dupa titlul unei carti de Dinu Sararu, imbina artizanatul din lemn si ceramica cu produse gastronomice romanesti. El este o prezenta nelipsita la targurile traditionale organizate in curtea Muzeului Taranului Roman.
Lucrarile din lemn le face in timpul liber si le expune numai la Muzeul Taranului Roman. Este indragostit de taramul de poveste al Bucovinei. Obiectele le lucreaza manual si cu mult suflet, tot ce este din lemn care vine din traditia romaneasca: crucifixe si alte obiecte cu o tenta arhaica: potcoave, linguri. Artistul face si obiecte din lemn unicat: casute sculptate in lemn.
Dumitru Marinica este nu doar un mester popular talentat, ci si un gospodar harnic. Impreuna cu sotia sa, el pregateste in fiecare toamna dulceturi, muraturi si alte conserve, toate produse suta la suta romanesti. La standul sau gasesti muraturi la borcan, dulceata de ardei iute, zacusca. Nu lipsesc gutuile si strugurii de Ostrov. El zice ca strugurii de la Ostrov sunt cei mai grozavi struguri din Romania pentru ca in boabe este inmagazinata caldura soarelui, limpezimea aerului de pe malul Dunarii si dulceata din solul dealurilor Dobrogei.
Marinica Dumitru, cel care detine brandul Niste Tarani, este mandru pentru ca a primit acordul scriitorului Dinu Sararu de a folosi in exclusivitate aceasta denumire.