Vara e aici si asta inseamna zile mai lungi, soare mai puternic si, implicit, mai mult timp pentru noi insine. Cautam tot felul de activitati care sa ne dea o stare de bine. Si cum, vrem, nu vrem, ne petrecem mai mult timp in casa, simtim nevoia sa facem schimbari si in interior. Conform unui studiu facut anul trecut de Ajusto.ro, 49% dintre romani renoveaza macar o camera la fiecare curatenie sezoniera. Pe primul loc e bucataria, urmata de baie, dormitor si apoi living. Mai mult decat atat, 30% dintre romani spun chiar ca ar fi dispusi sa faca un credit pentru renovarea locuintei. Totusi, redecorarea nu trebuie sa insemne neaparat costuri mari, mobila complet noua sau mult timp pierdut. Hai sa aflam impreuna cateva trucuri simple, rapide si foarte putin costisitoare, pentru ca tu sa ai impresia ca te afli intr-un loc complet nou si sa ai o stare de bine de cand intri in casa:

1. Muta mobila

Una dintre cele mai eficiente modalitati prin care poti schimba complet infatisarea unei camere, fara a cheltui niciun ban, este sa rearanjezi mobila. Lasa-ti creativitatea sa zburde si incearca o cu totul alta repozitionare a obiectelor de mobilier, fie ca muti directia patului inspre un alt perete sau ca schimbi locul masutei de cafea si a spatiului pentru citit. Iti garantam ca nu vei mai recunoaste incaperea si toate obiectele iti vor parea de parca abia le-ai cumparat. Tentant, nu?

2. Schimba covorul

Sigur ti-ai dat seama cat de important e covorul intr-o camera atunci cand l-ai cumparat, schimband cu totul fata incaperii. Asa ca de ce sa nu faci o schimbare de decor folosindu-te de acest avantaj? Poti cumpara un nou covor cu tonuri sau modele grafice complet diferite sau macar schimba covoarele din camere intre ele. Pe cat de simplu, pe atat de eficient!

3. Decoreaza peretii

Cand auzi asta, probabil te gandesti la varuit, murdarie si mult efort. Nici vorba! Cele mai simple si practice modalitati prin care poti da viata peretilor tai este cu un tapet colorat si bine ales sau cu cateva tablouri de efect. Daca ai un perete care nu e acoperit de mobila, ia in calcul posibilitatea sa il infrumusetezi cu un tapet. Ai atatea modele si optiuni dintre care sa alegi, incat este imposibil sa nu gasesti unul pe placul tau. Iar tablourile pot schimba complet o camera. Alege unele care sa se potriveasca cromatic cu mobilierul sau care sa faca un contrast frumos si crede-ne ca oricine va intra in incapere va sesiza diferenta!

4. Adauga o pata de culoare

Indiferent care e paleta de culori pe care o ai intr-o camera, oricand poti adauga un element viu-colorat care sa capteze toate privirile. Poti achizitiona niste pernute decorative noi fie pentru canapea, fie pentru patul din dormitor. Sau, pur si simplu, poti alege un obiect decorativ pentru rafturile bibliotecii care sa atraga atentia si sa fie imediat remarcat de oricine intra in camera. Insa lasa bibelourile de la bunica in debara!

5. Improspateaza aerul

Ultimul, dar deloc cel din urma, este mirosul unei camere. Numeroase studii au aratat ca parfumul ne influenteaza starea de spirit. Le asociem cu anumite evenimente din viata noastra si simplul parfum ne va purta in acele locuri, unde ne-am simtit bine sau unde am trait anumite experiente. Solutia cea mai la indemana? Odorizantul de camera! Unele dintre cele mai cautate sunt cele cu prafum specific naturii, cu note florale sau fructate, cum sunt cele din gama Asevi- odorizantul Loeme sau Primavera. De asemenea, poti primi direct in casa ta briza marii si mirosul proaspat al valurilor, daca alegi odorizantul Brisa. Simte-te ca intr-o vacanta in propria ta casa. Asadar, iata cateva idei simple, prietenoase cu buzunarul si de efect, pe care nu ai niciun motiv sa nu le incerci, atunci cand vrei o schimbare.

(MAP & FPM)