Iordan Lepadatu din Babeni, Ramnicu-Valcea a fost prezent recent la targul de Sfintii Petru si Pavel, de la Muzeul Satului, cu obiecte sculptate in lemn.
Am adus tot ce se lucra in vechi timpuri. Nici obiectele mostenite in vechiul timp nu le poti lasa uitarii. Tot ce ai primit in dar trebuie sa daruiesti. Am 2 baieti, 3 nepoti si 2 nurori. Unul dintre fiii mei, Gheorghe, a fost tamplar la Fabrica de Mobila, iar celalalt fiu, Constantin, a facut Liceul de Mecanica Auto, ne-a spus Iordan Lepadatu.
La standul sau, am gasit obiecte din lemn facute de el, de sotia sa, Vita Lepadatu si de fiul sau, Constatin: linguri de mancat, scaunele din lemn - 30 RON, 40 RON si 60 RON, vase, platouri pentru mancare, linguri cu farfurie - la 10 RON si linguri mari, sculptate - la 15 RON, boluri din lemn - la 30, 40 si 50 RON, mojar de usturoi cu tot cu batator - la 30 RON, linguri sculptate - intre 20 - 50 RON, tocatoare si tavite de mamaliguta, tot ce se leaga de bucataria romaneasca. Multumim lui Dumnezeu ca au inceput sa foloseasca gospodinele lemnul, pentru ca este cald si respira odata cu noi. Un obiect de lemn e binevenit in casa omului! Avem copaite pentru sarmale, copaite pentru mujdei, ne-a spus Iordan Lepdadu.