www.libertatea.ro informeaza: Casa Miclescu e o mostenire arhitecturala nepereche din centrul Bucurestiului. Imobilul aflat pe Bulevardul Kiseleff la numarul 35-37 a ajuns insa o ruina. Iar pe zi ce trece, mai cade cate o bucatica din istoria orasului.
Ministerul Culturii si autoritatile nu fac nimic, doar un ping-pong de ani si ani. Casa Miclescu, in care s-a filmat Felix si Otilia in 1971, e parasita din 1994, cand ultimul proprietar a murit. Acum, cladirea nu mai are tavan, usile sunt rupte, geamurile sunt sparte, iar mobilierul a fost pus pe foc de cei care se refugiaza aici.
In 2006, ministrul culturii i-a dat in judecata pe cei care au cumparat drepturile de proprietate pentru infractiunea de distrugere, dar Judecatoria Sectorului 1 a decis neinceperea urmarii penale.
In 2018, ministerul a mai facut o incercare si a transmis Directiei de Investigatii Criminale din cadrul IGPR o constatare cu privire la situatia monumentului istoric. Dupa doi ani, dosarul a fost clasat. Cladirea-monument a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, in stil neoromanesc, dupa planurile realizate de arhitectul Ion Mincu. O adevarata bijuterie, unde s-au organizat baluri la care au participat ani buni membri ai familiilor Cantacuzino, Brancoveanu si Sturdza. Acum, pe acolo misuna serpii si sobolanii. Balariile sunt la ele acasa. Are acoperisul degradat in totalitate, obiectele de decor au inceput sa cedeze, usile sunt rupe, ferestrele sunt sparte, iar mobilierul a fost pus pe foc de cei care au patruns ilegal in casa. Planul noului proprietar era s-o demoleze, ca sa ridice un hotel. Ultimul proprietar al casei, Radu, fiul avocatului Jean Miclescu, a murit in 1990, dupa 40 de ani petrecuți in subsolul vilei care ii apartinea. De atunci a inceput haosul.
In 1994, descendentii familiei au vandut drepturile de proprietate, pe care le-a preluat impresarul Ilarian Puscoci, cunoscut in lumea fotbalului drept Sica Puscoci.