Newsweek informeaza: Vacanta in Thassos. Cat stai in vama, cum e drumul, ce gasesti acolo (Autor: MIHAI DUTA )
Multi romani se intreaba daca sa mai mearga anul acesta in Grecia de teama masurilor anti-COVID. Am vorbit cu cativa romani care sunt deja in Thassos pentru a afla cum stau lucrurile in momentul de fata.
Mihaela a plecat cu un grup de prieteni din Bucuresti, marti, la ora 7:15, iar la 8:20 ajunsese la punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acolo a asteptat cam 50 de minute, asta pentru ca bulgarii verificau declaratiile despre luarea la cunostinta a masurilor anti-COVID, iar multi romani nu le aveau completate.
La 9:14, cumparau rovigneta pentru Bulgaria si porneau spre Grecia. Drumul a fost mai liber ca in alti ani.
Astfel ca, la ora 15:10, ajungeau la Makaza, punct de frontiera prin care au intrat in Grecia fara nicio problema. La 16:35, maina in care se afla Mihaela se afla la ferry -boat-ul care face transbordarea in Thasos.
Razvan se afla in Thassos inca de pe 15 iunie. El a preferat varianta de a intra in Grecia pe la Kulata si nu a asteptat deloc, asta pentru ca se informase din timp si a ajuns la punctul de trecere al frontierei dupa amiaza. Reamintim ca la 15 iunie, Grecia a deschis frontierele de la ora 12.00.
El ne-a povestit ca in Thassos nu este chiar totul deschis, dar majoritatea teraselor si restauranteor functioneaza cu respectarea regulii de 6 oameni la o masa. Ospatarii poarta masti si se straduiesc sa respecte regulile pentru ca, in Grecia, amenzile sunt destul de mari.
In rest, totul este neschimbat.

(Sursa: newsweek.ro)