www.libertatea.ro informeaza: Cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume, care a reusit sa produca cele mai bune falsuri din istoria Romaniei, a fost prins de politisti.
Anuntul a fost facut de DIICOT, care precizeaza ca aceasta a condus din 2014 o retea care a falsificat bancnote de 100 de lei in valoare de 1,7 milioane de lei.
Asta inseamna 17.065 de bancnote. Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, cinci perchezitii domiciliare in Bucuresti si in orasul Busteni intr-o cauza ce vizeaza destructurarea unei grupari infractionale care a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei, prejudiciul ridicandu-se la aproximativ 1.706.500 de lei, potrivit Agerpres. Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea respectiva este specializata in: falsificare de moneda complicitate la falsificare de moneda punerea in circulatie de valori falsificate complicitate la punerea in circulatie de valori falsificate detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori complicitate la detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori inselaciune si complicitate la inselaciune. Bancnotele falsificate aveau toate elementele de siguranta.
Procurorii sustin ca, din primavara anului 2014, grupul infractional a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei, prejudiciul in cauza ridicandu-se la aproximativ 1.706.500 de lei.