www.libertatea.ro informeaza: Rusia a confirmat vineri alte 10.699 de cazuri de infectie si a urcat astfel pe locul cinci in topul celor mai afectate tari, cu un total de 187.859 de bolnavi. In vreme ce alte tari isi pregatesc iesirea din carantina, Rusia a devenit astfel noul epicentru al pandemiei, scrie The Guardian. Jumatate din cazurile confirmate sunt la Moscova. Dar primarul capitalei Rusiei, Serghei Sobianin, a avertizat ca cifra moscovitilor infectati este de trei ori mai mare decat cea confirmata oficial si ajunge mai degraba undeva spre 300.000. Oficialii atribuie cresterea accelerata a epidemiei campaniei de testare, care a identificat noi bolnavi.
Mai exact, potrivit responsabililor din domeniul sanatatii, Rusia a derulat pana in prezent peste 4,8 milioane de teste. Numarul deceselor a ajuns vineri la 1.723 si, comparativ cu cel al deceselor din alte tari europene, este destul de scazut. Rusia are, oficial, una dintre cele mai mici rate de mortalitate provocate de COVID din lume.
Potrivit datelor oficiale, Rusia are doar 12 decese la un milion de locuitori, comparativ cu state precum SUA â€" 232, FranÈ›a â€" 398, Spania â€" 558 sau chiar Germania â€" 88 de decese.