Incepand de luni, 27 aprilie, PROFI extinde si in orasele Bucuresti si Cluj proiectul inceput la Timisoara in sprijinul persoanelor lipsite de familie, prieteni sau vecini care sa le ajute sa-si cumpere produsele de care au nevoie.
Incurajați de rezultatele obtinute in Timisoara, am hotarat sa ne implicam si in alte orase din tara, in Bucuresti si Cluj, pentru a aduce bucurie si zambete in cat mai multe case din cat mai multe localitati. Impreuna, uniti in aceeasi dorinta de mai bine, vom reusi sa trecem peste aceasta perioada dificila, a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI.
Denumit in faza pilot Va ajutam din Timisoara,proiectul se extinde catre noile orase sub denumirea Ne implicam PROFI. Daca inițial a pornit cu mult entuziasm dar resurse umane oarecum mai limitate, aceasta forma de ajutor la cumparaturi pentru cei in varsta de peste 65 de ani sau care nu sunt transportabili si nu isi pot parasi domiciliul capata acum o noua amploare sociala aducand laolalta, in sprijinul comunitatilor din Bucuresti si Cluj, mai multi oameni si ONG-uri care dedica energii, experiente, resurse materiale si timp pentru a-si ajuta semenii.
La inițiativa magazinelor PROFI, zeci de voluntari ai asociațiilor UNITED WAY ROMANIA si ROTARACT vor prelua si in aceste orase, prin intermediul unui sistem de comunicare oferit de rețeaua de telefonie DIGI, comenzi pe care apoi le vor duce la casele solicitanților.
In Bucuresti, persoanele care se califica pentru acest sprijin au acum la dispozitie numarul 0314059516, iar la Cluj numarul de telefon este 0364406516, de luni pana duminica, intre orele 9.00-18.00, pentru a comanda produse pe care le vor primi la usa, unde le vor si achita conform bonului de casa si cu respectarea regulilor de siguranta impuse de situația actuala.
Livrarile sunt gratuite dar, din respect pentru efortul voluntarilor si pentru a evita abuzurile, ii incurajam pe solicitanti sa cumpere responsabil si sa-si faca lista de cerinte pentru mai multe zile.