Emotionanta scrisoarea poetei Clara Margineanu, de pe patul de spital, distribuita prietenilor ei de pe Facebook: Omenia va invinge pandemia!
Dragii mei prieteni,
Va scriu greu, cu mana dreapta bransata la perfuzii si transfuzii. Va rog respectuos, ca in ceea ce ma priveste, sa luati in seama doar mesajele postate si semnate de mine. Mesajele dumneavoastra scurte, calde si binevoitoare mi-au fost si imi sunt oxigen si balsam. Deocamdata, exista cantitatea de sange care imi este necesara. Asa m-a anuntat domnul doctor. Aseara am facut prima transfuzie, cu speranta ca voi fi apta sa suport tratamentul care se impune. Deobicei, scriu mai frumos si mai poetic, acum, respiratia in sine mi se pare un poem. Si cantecul Sirenelor de pe Salvare, noaptea, transferata intre spitale. In acord cu felul meu de a fi, nu as fi cerut, vreodata, ajutor pe Facebook. Asa m-a sfatuit Parintele Alexandru (de care fac ascultare), sa scriu, sa cer ajutorul. Asa am facut si ce a urmat a fost o revelație a binelui din oameni.
Acum, inima mea va face o plecaciune. In aceste vremuri scoase din minti, cred ca intrevad o posibila solutie: Omenia va invinge pandemia!
Omenia, altruismul si generozitatea dumneavoastra v-au anihilat propriile nelinisti si spaime. V-ati grabit sa ma ajutati. Acum, pe mine, altadata pe altcineva. Spirala binelui. In aceste gesturi, zambeste Dumnezeu!
Trimit catre fiecare, iubirea mea!
Clara Margineanu
Spitalul Coltea, 31 martie
Dumnezeu sa o ajute in lupta cu boala. Sa se vindece si sa scrie din nou poeme frumoase si sa se intoarca la job-ul ei: jurnalismul.