Frumusetea va salva lumea (Dostoievski)
Si solidaritatea, am adauga. Si umanitatea.
Artmark anunta public ca va dona 5% din veniturile casei de licitatie aferent sesiunilor de licitatie organizate in lunile martie si aprilie, pentru achiziÈ›ionarea urgenta de aparatura medicala performanta si bonificarea personalului medical roman suprasolicitat. Astfel, un procent semnificativ din pretul platit pentru frumusete â€" un obiect de arta sau o bijuterie â€" se varsa de catre Artmark, in numele sau si al colecÈ›ionarilor sai, cstre fondul de solidaritate umana si medicala in fata epidemiei.
Prima donatie, care deschide apelul de solidaritate, va fi redirectionata din incasarile Licitatiei de Primavara, cel mai mare eveniment de arta de patrimoniu din primul trimestru, di din cele ale Licitației de Bijuterii Importante, care totalizeaza impreuna un buget de 2,36 de milioane de euro.
Licitatiile vor avea loc saptamana viitoare, in seriile de marti, 24 martie si joi, 26 martie.
Licitațiile din lunile martie si aprilie se vor desfasura exclusiv online, prin intermediul platformei de licitare Artmark Live, iar toate operele de arta sau bijuteriile de colectie pot fi vizionate online pe www.artmark.ro.
Platforma Artmark Live da posibilitatea plasarii de oferte online, participarii online, in regim live, adjudecarii si platii online. Totodata, la licitatie se poate participa si prin depunerea unor oferte prealabile scrise ori prin telefon, in timpul licitatiei.