Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu

estiri.ro - Stiri

Cauta in



RSS
 Stiri / Actualitate / Social
Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu
Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu
Autoarea cartii, Stefania Dinu, a incercat sa aduca in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 - 1947
La Editura Corint a aparut cartea Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust de Stefania Dinu. Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 - 1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale. In acest context, se incadra si familie regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze.
- La curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger. La curtea Regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai, spune Stefania Dinu.
Cu ocazia Craciunului din anul 1929, meniul din seara de Ajun, 24 decembrie 1929, a fost: supa, carne rece de Craciun - purcelus de lapte, curcan, jambon, carne de caprioara si de vitel, pateu de ficat de iepure si caprioara, capatana de porc mistret, limba de vaca, piftie de curca si gaina, sos Cumberland si mustar, spanac, plum-pudding si fructe.
(Vineri 13.03.2020 16:23, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Iordan Lepadatu: Lemnul este cald si respira odata cu noi! (12.07.2020)
Ion Bodnariu: Este o initiativa laudabila a Ministerului Culturii de a organiza, din nou, targuri, la Muzeul Satului (12.07.2020)
Casa Miclescu a ajuns in paragina (12.07.2020)
Evenimentele saptamanii: Carantina aplicata prin Ordin de ministru este neconstitutionala (08.07.2020)
Emil Florescu: Imi pare rau ca nu exista un interes pentru mediu , pentru o dezvoltare adevarata a satelor! (02.07.2020)
Elena Stan a participat cu produse apicole la targul de Sfintii Petru si Pavel de la Muzeul Satului (02.07.2020)
Ziua de 24 mai este cea a sarbatoririi Sanzienelor sau Dragaica (24.06.2020)
Mancaruri traditionale, la restaurantul Palmyra, la targul traditional de la MTR (21.06.2020)
Kurtos Kolacs cu nuca si scortisoara, de la Bartha Kurtos, cele mai cautate la Targul de Rusalii, la MTR (20.06.2020)
Dan Capitanu de la Fagurele cu Miere: La MTR am adus extrase apicole, peoductie din 2020, si sortimente de miere de anul trecut! (19.06.2020)
 CURS VALUTAR
Miercuri 15.07.2020
1 EUR 4.8433 lei +0.01%
1 USD 4.2377 lei -0.56%
1 HUF 0.0137 lei +0.40%
1 RUB 0.0598 lei -0.17%
1 BGN 2.4763 lei +0.00%
1 MDL 0.2492 lei -0.12%
1 Gr. AUR 246.3827 lei -0.13%
Toate valutele
Miercuri 15.07.2020, BNR
Interviu / Exclusiv
Lili Fedorca: Izolarea si distantarea, in timpul pandemiei, afecteaza negativ individul la nivel psihic!

Lili Fedorca: Izolarea si distantarea, in timpul pandemiei, afecteaza negativ individul la nivel psihic!


Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/estirir/public_html/module/modul_primap_cautari.php on line 29
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2020 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.1191 sec.