Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 30 decembrie 2019 - 27 ianuarie 2020
Conform specialistilor de la Agentia Nationala de Metereologie, ninsorile si temperaturile geroase cu care eram obisnuiti nu isi vor face simtita prezenta in prima luna din 2020. Primele doua saptamani din ianuarie vin cu temperaturi destul de ridicate, iesite din normalul perioadei, chiar daca, potrivit calendarului, ianuarie este luna gerar in denumire populara. Vor fi ninsori in perioada 6-8 ianuarie, apoi in intervalul 10-13 ianuarie si 17-18 ianuarie, atat la altitudini mai joase, cat si la munte. Temperaturile vor oscila intre 4 si minus 11 grade Celsius la ses si 2 si minus 13 grade la munte. Anul 2020 debuteaza cu temperaturi total neobisnuite pentru aceasta perioada. ANM a anuntat ca o masa de aer cald va fi prezenta deasupra Europei, fapt ce determina temperaturile iesite din tipar, iar daca va ninge, acest fenomen se va produce izolat ssi in cantitati reduse.

- Saptamana 30 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020

Valorile termice vor fi, in general, usor mai ridicate decat cele specifice acestei perioade cu precadere in regiunile extracarpatice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi deficitare in toate regiunile.

- Saptamana 6 - 12 ianuarie 2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta saptamana in toate regiunile, dar mai ales in cele sudice si estice. Cantitatile de precipitatii vor fi usor deficitare in cea mai mare parte a tarii.

- Saptamana 13 - 19 ianuarie 2020

In general, la nivelul intregii tari, temperatura aerului va putea fi usor mai ridicata decat specificul perioadei. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi,in general, apropiate de cele normale pentru aceasta perioada in majoritatea regiunilor, cu o usoara tendinta deficitara in vestul si sud-vestul â€" sudul teritoriului.

- Saptamana 20 - 27 ianuarie 2020

Mediile valorilor termice vor fi in general apropiate de cele specifice acestei saptamani. Regimul pluviometric va fi in general apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, exceptand regiunile vestice, nord-vestice si centrale unde va avea o tendinta deficitara.