Un val neobisnuit de caldura s-a instalat in Romania, maximele s-au apropiat de 18 grade luni, vor atinge 20 de grade marti si vor ajunge la 22 grade miercuri, informeaza Hotnews. Maxima absoluta pentru luna decembrie a fost de 23,4 grade si a fost inregistrata in 1985, la Campina.
Marti dimineata temperaturile au depasit 10 grade in unele zone, chiar daca minimele au fost de -7 grade la Obarsia Lotrului si de -6 grade la Brasov. Luni au fost 18 grade la Caransebes si 17 grade in mai multe localitati din Banat si Muntenia.
In cursul zilei de marti maximele vor fi intre 8 si 20 de grade in tara. Minimele vor fi intre -10 si +10 grade in noaptea de marți spre miercuri, iar miercuri maximele vor fi intre 7 si 22 de grade. Ninge doar la peste 1.800 de metri altitudine.
Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit de Craciun, la nivelul intregii tari, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat Elena Mateescu, director general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Temperaturile vor fi mai ridicate decat normalul si in perioada Revelionului. Stratul de zapada de la munte s-ar putea diminua ca urmare a temperaturilor pozitive din timpul zilelor, de 4 â€" 5 grade Celsius.
De Craciun va fi mai cald decat in mod obisnuit. Nu este o exceptie, pentru ca cel mai calduros Craciun in ultimii ani a fost in 2014 â€" 2015, cand am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pilda, iar la Bucuresti 17 â€" 18 grade, a declarat directoarea ANM.
Șanse mici de zapada la Bucuresti, de Craciun. Stratul de zapada va putea fi prezent, dar si aici vorbim de posibilitatea ca acesta sa se mai diminueze in conditiile in care si in zona montana vorbim de temperaturi pozitive, ziua, in jurul a 4 â€" 5 grade.