Pentru echipa de jurnalisti de la estiri.ro si einformatii.ro ziua de joi, 12 decembrie 2019, a fost o zi magica de iarna. Am participat la inaugurarea primelor apartamente verzi din Romania /- apartamente cu incalzire si racire prin pompe de caldura geotermice/geotermale.
LOFT green apartments a fost gazda perfecta a evenimentului deschizand usile pentru viitorii proprietari, pentru presa, prieteni, dar si pentru cei interesati de locuinte 100% ecofriendly (fara emisii de carbon, fara gaze, cu 100% energie regenerabila si costuri aproape ZERO la intretinere, aflate intre doua paduri mari din comuna Mogosoaia, judetul Ilfov).
Evenimentul s-a desfasurat intr-o atmosfera calda, prietenoasa. Ziua apartamentelor verzi din Romania a fost o zi dedicata constructiilor de imobile verzi, unde am aflat de la specialisti importanti din domeniu raspunsurile la toate intrebarile legate de:
- locuintele pasive si constructia lor;
- tehnologia folosita pentru incalzire/racire;
- economiile pe care le veti face lunar cu o astfel de locuinta;
- beneficiile locuirii aproape de natura.
Am facut un tur al apartamentelor pentru a vedea designul exclusivist de tip loft, deja celebru in principalele capitale europene.
Asteptam cu interes promisiunea lansarii in premiera a unui MANUAL DE UTILIZARE pentru apartamentele verzi, in care proprietarii vor gasi informatii utile pentru protejarea mediului inconjurator si intretinerea locuintelor.

P.S. 1 Bomboanele de la Chisinau, cu care am fost tratati cu generozitate de gazde, au fost excelente. Colegul F.P.M. are un mic regret: nu stie cum a fost vinul care a insotit bomboanele, pentru ca sofer fiind nu l-a gustat!

P.S.2 Cititi detalii despre locuintele LOFT in publicatiile online nationale wwww.estiri.ro si www.einformatii.ro si pe site-urile LOFT green apartments by EcoVillas si EcoVillas.

(Redactat: M.A.P & F.P.M.)