L-am cunoscut pe fizicianul Ancu Dinca in urma cu cativa ani. Doamna Diana Georgescu a organizat atunci un eveniment chiar la fizician acasa, intr-un orasel aflat nu departe de Bucuresti. Acolo am aflat, intr-o dupa amiaza de toamna, aproape totul despre inventiile fizicianului. Avea in curte o centrala eoliana, cultiva rosii si alte legume, iar casa era incalzita cu o centrala solara. Totul parea SF. I-am promis fizicianului ca il voi vizita la Centrul de Medicina Naturala din Bucuresti. Centrul se afla nu departe de Muzeul Antipa, pe Strada Manastirea Putna nr. 17. Nu am ajuns din pacate la acest Centru. In schimb, am citit in publicatia online Jurnal Spiritual, un interviu cu fizicianul Ancu Dinca, scris de doamna Loreta Popa. Reproduc in continuare acest text exceptional, publicat sub titul: Fizicianul Ancu Dinca: Cand ai pierdut legatura spirituala cu pamantul din care te-ai nascut e dureros (Autoare: Loreta Popa)

Doamna LORETA POPA a povestit in preambului interviului cum l-a cunoscut pe fizicanul Ancu Dinca, la o expozitie desfasurata la Sala Palatului din Bucuresti. Expozitia, intitulata Traditie si Sanatate, promova, sub mottoul Omul - purtator de traditie si beneficiar al sanatatii, domenii precum terapiile naturale, medicina bio-informationala, arhitectura verde sau agricultura organica, biodinamica. Initiatorul acesteia este binecunoscutul fizician Ancu Dinca.
- Traditia si sanatatea sunt doua surse de armonie si disciplina care implica omul, ii stimuleaza simturile, il redescopera, il hranesc, ii sustin viata. Omul devine astfel sursa de valori, deci purtator de traditie si beneficiar al sanatatii. Remediile, ca si in cazul traditiilor, sunt purtatoare de vibratii, frecvente specifice viului, insa ating zonele greu insondabile ale profunzimii umane, acestea au fost cuvintele care ne-au determinat sa stam de vorba mai indeaproape cu fizicianul.
Am hotarat de comun acord sa ne vedem intr-o dimineata, e drept friguroasa, dar a meritat. Fizicianul Ancu Dinca a facut de cand se stie eforturi ca sa-si promoveze dispozitivele de neutralizare a radiatiilor nocive, de incarcare si echilibrare energetica a organismului uman. Poluarea electromagnetica a depasit demult orice limita, dar dispozitivele inventate de Ancu Dinca reusesc sa restabileasca echilibrele energetice, creand ambiante favorabile vietii. Multi dintre cei care au intrat pe poarta centrului sau si-au rezolvat problemele de sanatate. Fizicianul spune ca nu este vorba de minuni - pentru ca minuni face numai Dumnezeu -, ci de o realizare stiintifica, mai ales in ultimii ani, de cand dispune si de aparatura de biorezonanta. In timp ce vorbim zaresc cu coada ochiului medalii de aur si argint ce i-au fost decernate la saloanele de inventica la care a participat de-a lungul timpului. Imi povesteste despre simpozioane si conferinte, despre proiectele care i s-au propus de a face studii si cercetare in alte tari, dar nicaieri nu se simte mai bine ca acasa. S-a nascut la 16 iunie 1951 in localitatea Lisa din judetul Teleorman. A decis sa urmeze cursurile facultatii de fizica. Pasionat de cercetarea stiintifica, Ancu Dinca se face remarcat in primul an universitar, prezentand o lucrare demna de un asistent universitar. In 1975 absolva Facultatea de Fizica din Pitesti. Isi face cunoscute descoperirile abia in 1990, respectiv laserul biologic. Descoperirea se bazeaza pe teoria taoista conform careia plantele primesc lumina soarelui direct in celule. Astfel, in mod indirect, oamenii primesc informatii esentiale de la plante. Substanta activa a laserului biologic este compusa din cristale lichide obtinute din aproape 40 de plante care sunt activate de un camp (bio)electromagnetic anormal precum radiatia telurica sau radiatia disfunctionala a biocampului uman. Ancu Dinca explica principiul si efectele dispozitivelor prin faptul ca radiatia holografica a plantelor genereaza doua tipuri de efecte, unul de stimulare, de modulare in faza a sistemului biologic uman si altul de inhibare, adica o demodulare a emisiei sursei generatoare de radiatii negative, prin interferenta defazata. Altfel spus, aceste dispozitive, fixate in anumite puncte pe organismul uman incarca si echilibreaza energetic prin efectul de optimizare sinergica a cristalelor lichide din plante.
- De unde ideea cu expozitia de la Sala Palatului, Traditie si sanatate?
- La expozitia aceasta am ajuns din cauza neimplinirilor si a faptului ca particip la foarte multe targuri si in tara si in afara tarii si am observat ca in ultimul timp la aceste targuri apar tot felul de kitsch-uri, dar si multe minciuni referitor la anumite remedii pe care omul le poate folosi la nevoie. Pe mine m-a interesat de mult timp ce au facut strabunii nostri, pornind chiar de la descantec. Am cunoscut in satul meu anumite persoane care aveau aceasta capacitate. M-a atras felul in care se foloseau anumite plante si nu in ultimul rand costumele nationale si tot ce se gaseste in gospodarie din punct de vedere al pregatirii hranei si al bautului. Ma refer la ceramica, si la prelucrarea lemnului. Mai ales ca aceste obiecte au pe ele diverse simboluri cu rolul bine definit de a goni duhurile rele, de a aduce fericirea sau bogatia. Am ramas surprins ca la asemenea targuri vad orice, numai ce trebuie nu. Nimic natural. Am luat hotararea impreuna cu sotia mea sa facem aceasta expozitie pe care am numit-o Traditie si sanatate, gandindu-ma la a-mi mentine sau de a-mi reda starea de sanatate. E un lucru la care ne-am angajat si pe care vreau sa-l continuam mult timp. E prima editie, e putin mai greu. Vin langa noi multe persoane si personalitati din domeniul acesta care vor sa refaca aceasta zestre a poporului nostru. O mare parte din aceasta zestre este uitata. O parte se vrea distrusa de catre altii. M-a mai adus catre aceasta hotarare o actiune mass-media care o data pe an vorbeste de ia romaneasca. Se iau cateva persoane cat de cat cunoscute, sunt imbracate pentru o zi cu o ie si dau interviuri. Eu nu vreau ca acest costum popular sa fie purtat doar o zi, vreau sa ajung la acel costum si sa-l putem folosi si in zilele noastre chiar daca nu mai este cum a fost acum 100 de ani. Sa folosim o parte din acele simboluri pe care strabunii nostri le foloseau si care pot ajuta enorm. Cautam deci acei mesteri originali din prelucrarea lutului, lemnului, din domeniul tesaturilor, al croitoriei si vrem sa-i aducem in fata oamenilor. Am inceput cu Bucurestiul, dar vrem sa mai gasim patru sau 5 centre din tara si sa organizam si acolo si sunt convins ca in timp vor veni langa noi acei mestesugari adevarati. Poate aducem tineretul sa invete de la ei. Sunt inca zone unde se transmite mestesugul din tata in fiu, dar ar fi bine sa pregatim si alti copii. Consider ca este o modalitate de a ne face cunoscuta tara, o modalitate de a imbunatati starea de sanatate a populatiei, de a aduce venituri persoanelor respective.
- Vin multe persoane la centrul dumneavoastra. Ceea ce faceti aici pentru unele dintre acestea e greu de inteles, sunt convinsa.
- Sunt persoane care inteleg, altele care pur si simplu nu vor. Nu poti vindeca pe nimeni daca nu vrea. Din diverse motive. O data, poate asa este scris sa treaca, sa sufere, si atunci el refuza. Oricum aceste dispozitive functioneaza vrei sau nu vrei. Daca e nevoie sa suferi, refuzi sa le iei. Daca e nevoie sa treci dincolo, de asemenea, refuzi sa folosesti asa ceva. O sa va spun ceva care poate o sa vi se para putin mai dur. Violul. Toata lumea spune ca este cumplit. Si asa este. Dar violul energetic, violul informational este mult mai periculos pentru ca incalci legile divine. Atunci am decis sa le spun medicilor cu care colaborez sa nu insiste pe pacient, pentru ca el trebuie sa aleaga, sa vina de la el dorinta de a se face bine. Incercam sa-l facem pe pacient sa inteleaga ca daca el doreste atunci vindecarea vine din interiorul lui, se rezolva problema, pentru ca vine pe calea cealalta spirituala, este o legatura cu divinitatea. Daca tu nu ai legatura, pot eu sa fac orice. Fiecare are legatura directa. Marea majoritate a celor care vin, in timp, inteleg. La inceput cu unii e mai dificil, dar cand se trezesc in fata unui ecran si se vede pe acesta modificarea starii de sanatate, instantaneu, ceva se schimba in starea lor de spirit. Medicii sunt pregatiti, stiu sa explice. Adevarul este ca se sta de vorba foarte mult cu pacientul.
- Considerati ce este o misiune ceea ce faceti? Intreb pentru ca de obicei atunci cand te dedici trup si suflet oamenilor si lucrezi pentru binele lor e clar ca de undeva vine aceasta putere launtrica, aceasta soapta ce te indeamna sa ajuti.
- Sunt convins ca este o misiune ceea ce fac. Am fost orientat catre asta. Simt demult acest lucru. In anii 90 am avut un accident de masina. Mergeam spre mare si intr-una dintre curbe ma pune cineva, nu spun cine, sa depasesc un TIR. Cand am ajuns in dreptul cabinei TIR-ului soferul a bagat piciorul in acceleratie si din sens opus venea o masina. Nu stiam ce sa fac, nu puteam nici sa raman in urma TIR-ului, nici sa depasesc. Nu mai ducea masina. La un moment dat am simtit o bufnitura in spate. In oglinda retrovizoare am vazut ca TIR-ul era deja la vreo 50 de metri in spatele meu. M-am speriat, am oprit, masina era plina de praf. Dar pe partea din spate a masinii era luat praful ca un pod de palma. Se vedea clar forma mainii. S-au mai intamplat niste lucruri. Dupa revolutie mi-am deschis niste magazine, aveam un atelier de croitorie, tricotaje, eram pe la Sindicat, pe la Judet, mergea totul bine. Avand atatea lucrari am lasat deoparte studiile si cercetarile mele, la care lucram de 30 de ani. Lasandu-le, la un moment dat totul s-a distrus. Intr-o luna n-a mai ramas nimic. Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa ma ocup de ceea ce trebuie. Am primit oferte de promovare, dar au mers prost, pentru ca nu eram eu cel implicat. Mi-am dat seama ca menirea mea este ca eu sa fac. Am avut si alte intamplari destul de ciudate pentru unii, pentru mine nu.
- Vorbind despre asemenea intamplari, ma gandesc ca in afara de acestea ati avut parte si de altele, mai interesante. Am dreptate?
- Da. Una dintre acestea am trait-o in Rusia. Am fost invitat la o expozitie acolo si tot am incercat sa iau legatura cu ambasada, ca sa rezolv cateva probleme organizatorice. Mi-a promis un secretar ca ne vom intalni si am plecat sa aranjez standul pus la dispozitie pentru expozitie. Dupa ce am terminat a venit la mine un cetatean si mi-a spus
- Buna ziua!
Eu am raspuns:
- Buna ziua, sunteti de la ambasada?
- Nu. De la KGB.
Mi-a cazut cerul in cap.
- Nu, domnul Dinca, nu va speriati. Noi v-am invitat aici.
Si mi-a explicat. O colega de-a lor a fost depistata cu un cancer si i s-au mai dat trei luni de viata. Intamplator, dar stim bine ca nimic nu e intamplator, un ofiter roman a intrat in birou la sa-i zicem Natasa. Asta plangea de mama focului. Ce s-a intamplat? I-a povestit. Si ofiterul i-a spus ca in Romania exista cineva care poate sa o vindece. Nu stiu cum au ajuns la mine, nu stiu cum au luat dispozitivele, dar astia se pregateau sa o vada pe Natasa pe ultimul drum si Natasa era din ce in ce mai bine. Dupa trei luni au luat-o la intrebari, ce a facut de s-a vindecat, ca doar lucra unde lucra. Le-a povestit si le-a dat dispozitivele. Asa ca cetateanul mi-a spus clar.
- Suntem agentie de spionaj, noi furam, sa producem noi, sa nu dam bani pe ele. Am incercat cu ale dumneavoastra. Sunt vii, functioneaza. Ale noastre sunt moarte, nu functioneaza. V-am invitat la acest targ sa stati de vorba cu o parte din membrii academiei.
Si am stat.
- Spuneati despre cele 70 de plante folosite. Stiu ca de obicei pentru ca o planta sa aiba efect rapid ea nu trebuie consumata sub forma de ceai. Este nevoie de pudra de planta. Informatia se inmagazineaza mai repede astfel.
- Da. Si cu ceaiul vine informatia, dar vine diluata, vine de la o planta, doua sau trei. Cum spuneam, eu folosesc 70 de plante, un interval de frecventa de la 1,5 hertzi la gigahertzi, ele se combina in functie de problemele pe care le are pacientul respectiv si da frecventa potrivita fiecarei probleme. Practic ele sun niste dispozitive vii, cu ghilimelele de rigoare. Ele nu functioneaza la infinit. O data ce au incarcat zona cu energia de care aceasta are nevoie, imediat se opreste cand ajunge la optim, nu depaseste optimul. Pana cand organismul este capabil sa-si ia din nou energie din univers si sa-si rezolve problema. Propriul nostru organism este cel mai bun medic.
- Mi-ati povestit ca nu ati acceptat nicio oferta de cercetare in afara granitelor tarii, pentru ca nu puteti sta departe de pamantul acesta romanesc. Ce inseamna el pentru dumneavoastra?
- Pamantul romanesc inseamna glodul din copilarie pe care si acum il vad pe picioarele mele. Iar vara imi ardeau picioarele de la soarele ce se alinta in colbul de pe drum. Inca il simt. Exista o vorba veche care spune asa: Daca nu te simti bine acolo unde esti, du-te si bea apa din locul de unde ai baut prima data! Fiindca tu, ca organism nou-nascut, iei frecventa locului respectiv. Cand plec din tara, in primele zece zile nu simt nimic, dar apoi simt nevoia sa vin acasa. Oricat de bine financiar ai duce-o, cand ai pierdut legatura spirituala cu pamantul din care te-ai nascut e dureros. Multi nu stiu, dar locul acesta este unul sfant. Pamantul acesta este sfant datorita celor care au fost aici inainte. Daca unii vor rade, dar altii vor pune intrebari. Chiar si Papalitatea a inceput sa ne spuna mai multe despre pamantul nostru. Exista Dumnezeu fara discutie. Unul singur.

----------------------------------------
Ancu Dinca, Centrul De Medicina Naturala
Address: Strada Manastirea Putna 17, Bucuresti 12248
Phone: 0788 234 425