Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon pe Arena Nationala. A cantat imnul si a povestit filmul evenimentelor
Imagini din cadru finalei cu Serena Williams au fost proiectate pe un ecan aflat pe teren, iar Halep si Tiriac au comentat diverse faze din meci si dinaintea lui. Tiriac a prezentat contextul imaginilor proiectate, iar Simona Halep a explicat ce a gandit in acele momente.
- Am vazut multe finale, vreo 20. Am vazut si alte doua finale ale unui roman, care s-a hotarat sa le faca cadou altor jucatori, nu a vrut sa le castige el. Dar nu poti si nu ar fi drept sa nu-l numesti pe Ilie Nastase. Eu am pasit pe terenul central de acolo, jucand doar dublu, e deosebit de orice alt teren central, nu numai pentru verdele care este acolo, ci pentru aceasta traditie de 150 de ani. Nu schimba nimic, asa ramane. Eu am hotarat cu Simona sa mai trecem inca o data prin aceasta finala. Cu rugamintea ca Simona, onesta si sincera, sa ne spuna fiecare acest moment prin care vom trece. Nici eu nu stiu Simona dinauntru, nu Simona dinafara, cea care a stat 55 de minute, spre surpriza mea si a tuturor si eu sunt greu de surprins, cu o concentrare, cu o tehnica deosebita si a adus Romaniei un trofeu pe care nu-l gasesti in fiecare zi, a declarat Tiriac.
Imaginile au prezetat la inceput dumul si iesirea jucatoarelor pe teren.
- Aveam ceva emotii si eram intimidata de eveniment, dar am fost destul de lucida si de sigura pe mine ca pot sa intru si sa fiu fata-n fata cu aceasta mare campioana. Am intrat prima pentru ca asa am vrut eu, sa o iau eu inainte, nu este nicio regula la Wimbledon, dar am vrut eu sa plec prima. Acest coridor (n.r. - prin Loja regala) poate fi intimidant si a fost, dar am avut ocazia sa joc pe central de mai multe ori si am tot mers, nu m-am gandit la nimic despre meci, m-am gandit ca am rachetele in thermobag, ca sunt pregatite, pantofii de sport care trebuie si trebuie sa ma duc si sa joc meciul, a explicat Halep.
Pe ecran au urmat mai multe momente din timpul finalei, timp de peste 30 de minute, si Simona Halep a comentat ce a gandit si cum a abordat punctele respective. Intrebata, dupa vizionarea meciului, ce isi mai doreste, Halep a raspuns:
- Nu am vrut sa inchid gura nimanui, am vrut dar sa deschid o mentalitate spre un vis maret, pe care l-am avut. Cred ca am inspirat foarte multi copii, am inspirat multi oameni, ca atunci cand crezi in tine si crezi ca nimic nu este imposibil, ai o sansa sa realizezi ceea ce au visat mereu. Asa ca sper ca acest rezultat sa dea mai multa incredere oamenilor pentru ca exista posbilitate si orice e posibil daca noi credem in noi. Imi doresc ca un milion de copii sa mearga la tenis si sa avem cat mai multi campioni si sa venim aici, pe stadionul acesta, sa-i sarbatorim. Este un vis maret si acesta, dar sper sa se realizeze. Impreuna cu federatia, exista un proiect si am promis ca o sa mergem prin tara dupa US Open, atunci cand o sa am si eu o perioada mai libera, sa alegem cat mai multi copii si sa-i indrumam spre o performanta, spre un drum frumos, greu, dar care poate aduce multa bucurie acestui popor.
- Vreau doar sa va multumesc pentru toata energia pozitiva pe care mi-o transmiteti mereu. O simt si atunci cand merg la turnee am multi romani alaturi de mine. Este un lucru deosebit ca in seara aceasta ati venit atat de multi sa be bucuram impreuna de acest trofeu. Este extraordinar ca imi transmiteti atata bucurie si atata iubire si cel mai important lucru, stiu ca aveti nevoie de un model in viata ca sa fiti inspirati, dar cel mai important lucru este sa credem in noi. Asa ca daca ajungem sa credem in noi, in puterea nostra interioara, putem sa facem orice. Va doresc numai bine si va multumesc ca ati fost alaturi de mine, intr-un moment frumos, a incheiat campioana de la Wimbledon.
Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichita, i-a oferit jucatoarei un tricou al nationalei de fotbal, inscriptionat cu numarul 1 si cu numele ei. Soprana Irina Baiant a interpretat melodia One Moment in Time (Whitney Houston), iar solistul Operei Nationale Andrei Lazar, cantecul You Raise Me Up (Secret Garden), o melodie favorita a Simonei. Gica Popescu si Gheorghe Hagi au fost prezenti, alaturi de parintii Simonei si de fratele ei. Ilie Nastase, Virginia Ruzici si Alina Tecsor au fost si ei la Arena Nationala. Festivitatatea, care a durat o ora si 15 minute, s-a incheiat cu o explozie de confetti, in culorile drapelului national. Simona Halep a castigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din cariera, dupa ce a invins-o, sambata, in finala, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, dupa numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.