Ziua Copilului este sarbatorita de Google printr-un Doodle special pe 1 iunie 2019. Doodle-ul reprezinta literele Google personalizate, jucandus-e pe un aparat. Doodle-urile sunt acele schimbari distractive, surprinzatoare si uneori spontane ale siglei Google pentru a marca zile de sarbatoare, aniversari, precum si pentru a comemora viata unor artisti, deschizatori de drumuri sau a unor oameni de stiinta celebri.
Inca din 1925, s-a hotarat ca prima zi a lui Ciresar sa le fie dedicata copiilor din intreaga lume. E o zi speciala, menita sa intareasca spiritul de familie, in care micutii sunt in centrul atentiei.

Pe 1 iunie, este Ziua Copilului

In 1925, la Geneva, in cadrul Conferintei Mondiale pentru Bunastarea Copilului, s-a stabilit ca data de 1 iunie sa devina Ziua Copilului, mai exact Ziua Internationala a Copilului. Desi marea majoritate a tarilor au adoptat aceasta zi de sarbatoare, exista si state in care, in functie de specificul national, copiii sunt celebrati si la alte date. Prima aniversare a copiilor romani a avut loc in 1950, dupa ce, pe 22 martie, Partidul Muncitoresc Roman a luat aceasta hotarare. Tot in aceasta zi, este sarbatorit si elevul premiant rom, in cadrul Zilei Internationale a Copilului.

De Ziua Copilului, ne distram in familie

Dupa aniversarea zilei de nastere, a numelui, venirea iepurasului si a Mosului, data de 1 iunie are o semnificatie aparte. E o zi speciala, mult asteptata si trebuie marcata ca atare. Chiar daca tu ai vrea sa petreci intr-un fel anume, e bine sa asculti totusi ce-si doreste copilul si sa-i respecti alegerea. Asa se intampla in toate tarile lumii, in care parintii responsabili stiu sa-si educe copiii in spiritul vremurilor in care traim. De cand ai devenit mama, intregul univers se roteste in jurul copilului tau. E si normal sa se intample asa. Copilul tau este cel mai frumos si mai destept dintre toti, e rasfatat si admirat de toata lumea. Dar, din exces de zel, unii parinti au ajuns sa cam exagereze. Considera ca oferindu-le copiilor ceea ce ei nu au putut avea, ba chiar mai mult, ii vor face mai fericiti. Dar uita, in acelasi timp, ca orice recompensa e o piatra de temelie la baza educatiei viitorului adult. Este si motivul pentru care se incearca, din ce in ce mai mult, experienta aniversarilor de neuitat ale Zilei Copilului in sanul familiei. Este ceea ce specialistii numesc: timp de calitate petrecut alaturi de copil.