Renuntati la sandale cu talpa plata, tocuri inalte, pantaloni stramti
Iata 3 elemente de infrumusetare la care femeile apeleaza, dar care in ciuda aparentelor, nu aduc beneficii decat de stil, iar cum stilul este trecator, raman apoi problemele. Este o isterie generala in a purta ceva, doar pentru ca este la moda fara ca mai intai sa actioneze gandirea: este bun, dar mie mi se potriveste, imi face bine? Incerc sa va lamuresc pe scurt de ce aveti anumite probleme la care nu gasiti si raspuns, sau rezolvare. Paradoxal o parte din bolile sau suferintele picioarelor sunt cauzate de incaltaminte. Tocurile inalte sunt pentru unele doamne antrenate, adevarate arme, iar pentru unele un mare instrument de tortura. Ambele categorii sufera insa, de pe urma tocurilor inalte. De la incaltamintea cu tocuri prea inalte, purtate in mod constant, pot aparea adesea monturi. Nu este de ignorant nici faptul ca, din cauza tocurilor foarte inalte, pot aparea probleme cu circulatia sangelui si nu sunt excluse nici varicele. Cea mai mare tortua este exercitata asupra articulatiilor, genunchilor si coloanei vertebrale, din cauza pozitiei modificate a corpului.
- Sandalele cu talpa PLATA- sunt de departe cele mai periculoase. Personal am tratat paciente care dupa 3-4 saptamani de mers constant cu acest tip de incaltari, au ajuns sa nu mai poata pune tapla in pamant, calcaiele erau latite si crapate, acuzau dureri de genunchi si solduri, dureri puternice la degetele picioarelor. Din cauza absentei totale a tocului, se exercita o presiune mare asupra muschiului gambei si a tendonului lui Ahile. Din cauza lipsei baretelor (legaturilor) care sa ofere stabilitatea, piciorul oscileaza in toate partile, aducand adesea traume cauzate de lovituri, calcaturi pe corpuri tari etc. Gamba piciorului deasemenea se lateste, coboara, facand piciorul sa arate si sa devina mult mai gros decat la o femeie care poarta sandale cu platforma sau toc intre 3 si 5 cm.
- Nu numai incaltamintea provoaca trauma asupra corpului din dotare. Hainele sintetice stramte mentin un mediu umed la suprafata si produc mici leziuni prin care microbii pot patrunde. Hainele sintetice stramte (inclusiv cele sport) produc in timp iritatii ale pielii si chiar infectii deoarece retin transpiratia la nivelul pielii blocand procesul natural de evaporare.
- Pantalonii mulati sau foarte stramti, la care unele femei apeleaza (de dragul modei, sau pentru a masca anumite imperfectiuni) deoarece sunt stransi pe corp, tin timp indelungat sub tensiune anumite parti ale corpului. In timp apar nevralgii, contracturi si dureri musculare, se pot sparge chiar vase de sange in anumite cazuri.
Asadar putina moderatie, sau gandire, nu strica. A venit vremea calda, se face trecerea la haine mai usoare, pantofi decupati, sandale. Purtati haine lejere, sau doar putin cambrate pe corp, lasand astfel corpul lejer, sa se miste si sa respire. Purtati incaltaminte adecvata care sa va protejeze, oferindu-va posibilitatea de a termina o zi de lucru fara dureri de cap, si de picioare. Excludeti total balerinii si sandalele cu talpa plata! Asigurati-va un minim de 3 cm de toc, sau talpa platforma. Și mai ales aduceti-va aminte ca nu haina il face pe om!

(Sursa: rptv.ro)