Publicistul Florian Popa Micsan a postat pe pagina sa de Facebook un text, pornind de la un comentariu ce are ca subiect o atractie tursitica a Calarasiului: Complexul turistic Albatros Podul 4. Puteti citi in continuare articolul amintit, despre un complex turistic ce beneficiaza de o amplasare ideala, la 4 Km de orasul Calarasi, in inima naturii si pe malul bratului Borcea.
Prietenul meu Sorin Coatu este un economist calarasean stabilit in Brasov. El are o vechime mare in turism, fiind multa vreme angajat la BTT Calarasi. Intr-o postare recenta pe Facebook, Sorin Coatu a povestit cum a a luat nastere popasul de la Plaja Pod 4. Initial, acest popas se numea Plaja Automobilistilor (in limbaj popular Plaja Soferilor). Era doar un loc salbatic, cu o plaja imensa pe malul Borcei, brat al Dunarii de Jos. Se numea Plaja Soferilor pentru ca aici poposeau masinile in trecere spre Chiciu, unde Dunarea era traversata in drumul catre litoral. Azi aici se afla un hotel modern, cu restaurant, bar, terasa, plaja, sezlonguri, gratar. Iata marturia lui Sorin Coatu:
- La Pod 4 si eu am contribuit la punerea primelor caramizi (cum se spune). Impreuna cu regretatul dir. Comsa am obtinut fonduri de la Ministerul Turismului pentru a fi amenajat un popas turistic pe soseaua Chiciului, foarte circulata la acea vreme. Fiind zona inundabila s-au turnat stalpi pentru fundatie de 2-3 m adancime, urmand ca deasupra sa fie construite camere de hotel. Proiectul a ramas neterminat fiind preluat de fratii Arabagiu si de regretatul George Naghi, care au facut acolo una din atractiile turistice nu numai pentru calaraseni.
Hotelul Albatros si amenajarile de pe plaja au fost prezentate recent si la un post national de televiziune. Iata o prezentare pe care am gasit-o pe internet, a Complexului turistic Albatros Podul 4:
La 4 km de Calarasi, situat pe malul Borcei, afluent (corect brat - N.N.) al fluviului Dunarea, Complexul Albatros Podul 4 capata intelesul cuvantului deosebit. Complexul Albatros Podul 4 este un loc ideal pentru turistii care prefera odihna si recreerea unei vacante intr-un spatiu pitoresc, cat si pentru cei in trecere spre alte destinatii.

Localizare

Apropierea de municipiul Calarasi cat si de granita cu orasul Silistra (Bulgaria) duc la o destinatie potrivita, atat pentru turistii individuali, cat si pentru grupuri care prefera work-shopurile intr-o ambianta placuta si destinsa. Intr-un loc ferit de agitatia orasului, racorit la umbra unei vegetatii generoase, poti beneficia de servicii complete, de lux, intr-o oaza de liniste si frumusete: Complex Albatros Podul 4. Pentru oamenii activi, activitatile sportive nu pot lipsi. Ca urmare, Complexul Albatros Podul 4 ofera tuturor celor interesati posibilitati de practicare a tenisului de camp si a tenisului de masa, putandu-va distra in compania membrilor familiei sau a prietenilor. Totodata, Complexul Albatros Podul 4 pune la dispozitia doritorilor echipamentul necesar practicarii acestor sporturi. Sezonul estival ofera si posibilitatea petrecerii pe plaja amenajata existenta la Complexul Albatros Podul 4 unde, intr-o ambianta distinsa, va puteti bronza si scalda in apele Borcei, avand la dispozitie bar, sezlonguri, gratar, terasa.

Facilitati

Beneficiind de o dotare la standarde inalte, Complexul Albatros Podul 4 ofera posibilitatea organizarii de ceremonii, petreceri sau evenimente. Intrucat Complexul Albatros Podul 4 este situat intr-o zona cu un important fond cinegetic, se pot organiza partide de vanatoare pentru pasionati. Totodata, Complexul Albatros Podul 4 pune la dispozitie articolele necesare pentru vanatoare. Exista posibilitatea inchirierii a 3 barci pentru agrement de maximum 10 persoane, conduse de personal autorizat in intervalul orar 8.00-18.00, putandu-se efectua trasee precum CANALUL DUNARII - MANASTIREA DERVENT - CETATEA PACUIUL LUI SOARE sau alte destinatii, la cerere.
Beneficiind de o dotare la standarde inalte, Complexul Albatros Podul 4 ofera si servicii management catering la domiciliul clientului precum si posibilitatea organizarii de ceremonii, petreceri sau evenimente.
Complexul turistic Albatros beneficiaza de o amplasare ideala, la 4 Km de orasul Calarasi, in inima naturii si pe malul bratului Borcea.
Complexul turistic Albatros dispune de un numar de 75 de camere luminoase si mobilate elegant, alaturi de un portofoliu bogat de servicii si facilitati ce asigura petrecerea unui sejur relaxant atat pentru cupluri sau familii, cat si pentru grupuri de turisti. Cele 33 de camere single cu pat matrimonial, 19 camere duble si 23 de suite sunt dotate cu : aer conditionat, telefon, minibar, TV, grup sanitar individual, conexiune gratuita la internet wireless si la internet cablu, precum si seif pentru pastrarea bunurilor de valoare. Hotelul pune la dispoztia oaspetilor sai si 2 restaurante, o terasa, o crama, o sala de jocuri cu mese de tenis si biliard, o sala de conferinte echipata corespunzator, sauna si posibilitate de masaj etc. De asemenea, locatia detine si o plaja privata, situata pe malul stang al bratului Borcea, dotata cu : bar propriu, gratar, sezlonguri cu umbrele de plaja, si teren de fotbal si volei.