Dinamismul caracterizeaza inceputul de an, luna ianuarie 2019 fiind bogata in aspecte planetare incitante si motivante, dar adesea generatoare de tensiuni si conflicte. Pentru cei mai slabi din fire, acestea din urma ar putea fi insa mana cereasca. Ar putea reprezenta acel imbold atat de necesar pentru a-i scoate din amorteala, indiferenta, negare, escapism si/sau lene. ÈŠnainte de a trece la o analiza mai atenta, trebuie mentionat ca in luna ianuarie 2019 suntem foarte influentati de o eclipsa partiala de Soare si de o eclipsa totala de Luna. Eastrolog.ro subliniaza ca eclipsele faciliteaza transformari si schimbari importante pe care multi dintre noi le planifica de multa vreme.
- Eclipsa de Soare de la 6 ianuarie 2019 are loc in Capricorn, semnul cel mai aglomerat, in care, pe langa Saturn, Pluton, Luna Neagra si Nodul Sud, se gasesc si Mercur (intre 5 si 24 ianuarie) si Soarele (pana la 21 ianuarie). Pragmatismul este amplificat. Se accentueaza nevoia de structura, nevoia de a ne intoarce la valori traditionale si la abordari mai conservatoare. Excesele de autoritate pot fi mai vizibile la toate nivelurile si se pot activa teme critice in relatia dintre cetatean si Stat, cum ar fi intoarcerea la sisteme vechi de conducere.
- Eclipsa de Soare din ianuarie 2019 face parte dintr-o familie de eclipse ce au legatura cu grupurile de oameni si contributia individului la grup. Am putea fi martorii formarii unor noi aliante sau grupuri de interese in plan politic si social - de exemplu, nu este exclus sa apara un partid nou. Dar am putea fi atrasi si de perspectiva de a aduna in jurul nostru oameni cu aceleasi convingeri sau de a adera la grupuri socio-profesionale care promoveaza teluri umaniste. Acest lucru ar putea fi sustinut si de eclipsa de Luna de la 21 ianuarie, care implica Soarele proaspat intrat in Varsator si Luna situata in Leu. Anumite lucruri s-ar putea accelera si s-ar putea atinge un punct critic. Aceasta eclipsa este legata de eclipsa de Luna de la 27 iulie 2018 si de eclipsa de Soare de la 11 august 2018.
- Marte, aflat in Berbec (semnul sau de Domiciliu), ne furnizeaza multa energie pentru orice am dori sa intreprindem; dar si doze importante de impulsivitate si indrazneala de a ne asuma riscuri care se dovedesc a fi adesea inutile. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei cu o natura exploziva, pentru cei care prefera confruntarile si pentru dependentii de adrenalina.
- Careurile lui Marte cu Mercur (7-9 ianuarie 2019), cu Saturn (19-23 ianuarie 2019) si cu Pluton (31 ianuarie - 3 februarie 2019) ar putea prevesti o perioada in care primul impuls spre actiune intra in conflict cu mintea cea de pe urma” sau cu strategul din noi.
- In cazul careului Marte-Mercur, se poate vorbi despre o predispozitie spre certuri care se pot termina cu un pumn in masa. Implicarea lui Saturn ar putea indica o planificare deficitara a timpului, o lipsa de sincronizare in actiuni, dar si perioade de apatie sau de frustrare. Daca tinem cont si de influenta lui Pluton, am putea spune ca este posibil ca numarul de agresiuni si accidente sa creasca; se pot naste proteste violente si lupte pentru putere.
- Eroul din noi (Marte in Berbec) pare mai dispus sa lupte pentru convingerile sale, fiind sustinut de Jupiter, care se afla si el in semnul de Domiciliu, in Sagetator. Aceste aspecte ar putea trezi in noi, pe langa dorinta si capacitatea de a ne imbunatati viata, si un oarecare fanatism, o predispozitie de a merge pana in panzele albe cu anumite convingeri.
- Idealismul poate atinge cote inalte in ianuarie 2019, iar careul Jupiter-Neptun ne invita sa privim adanc in noi spre valorile noastre spirituale pe care am dori sa le vedem reflectate si in plan social, in viata de zi cu zi. Predispozitia de a ne pierde in filosofari, conceptualizari, teorii si vise poate fi intrerupta constructiv de influenta lui Saturn care ne ghideaza spre realism si concret. In luna ianuarie 2019 beneficiem si de un sextil intre Saturn si Neptun, care asterne bazele pentru ca noi sa ne implinim visele. Eastrolog.ro te sfatuieste sa incerci sa fructifici aceste circumstante favorabile.
- Relatiile sentimentale sunt efervescente in ianuarie 2019, Venus alaturandu-se lui Jupiter in Sagetator la 7 ianuarie. Pasiunile se nasc usor. Se nasc idei si perspective noi asupra relatiilor de cuplu sau de iubire. Se pot gasi solutii constructive si renaste optimismul acolo unde, in ultima vreme, au fost dispute. Ar fi bine sa nu faci exces de optimism si sa fii atent la predispozitia spre excese diverse, mai ales ca poate aparea acea stare de spirit in care avem chef de petreceri si intalniri cu prietenii, incercȃnd sa cream un context in care sa ne relaxam si sa ne distram.
- Putem considera asadar ca in ianuarie 2019 cele mai inalte idealuri devin tangibile si chiar fezabile. Este momentul sa ne mobilizam pentru a lua decizii si pentru a intreprinde actiuni cu bataie lunga.

Sursa; eastrolog.ro